کد خبر : 170071
تاریخ انتشار : چهارشنبه 24 آذر 1400 - 18:54

ایران در ساخت و اجرای پروژه‌های خطوط لوله صددرصد خودکفا شد

ایران در ساخت و اجرای پروژه‌های خطوط لوله صددرصد خودکفا شد

مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران گفت: در سخت‌ترین شرایط اقتصادی و تحریم در ساخت و اجرای پروژه‌های خط لوله انتقال نفت و فرآورده در کشور به خودکفا کامل رسیده‌ایم. به گزارش ایسنا، سعید ستاری نائینی صبح امروز، در آیین بهره‌برداری رسمی طرح‌های ملی انتقال، توزیع و ذخیره‌سازی فرآورده‌های نفتی اظهار کرد: سه پروژه

ایران در ساخت و اجرای پروژه‌های خطوط لوله صددرصد خودکفا شد

مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران گفت: در سخت‌ترین شرایط اقتصادی و تحریم در ساخت و اجرای پروژه‌های خط لوله انتقال نفت و فرآورده در کشور به خودکفا کامل رسیده‌ایم.

به گزارش ایسنا، سعید ستاری نائینی صبح امروز، در آیین بهره‌برداری رسمی طرح‌های ملی انتقال، توزیع و ذخیره‌سازی فرآورده‌های نفتی اظهار کرد: سه پروژه خط لوله نائین – کاشان – ری، شازند – قم – ری و تبریز – خوی – ارومیه به همراه تلمبه‌خانه‌ها و مخازن تعادلی ازسوی شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران با حمایت‌های مدیریتی و مادی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی و با همکاری و هماهنگی شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران، شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی و با حمایت‌های ملی و مدیریتی شرکت ملی پالایش و پخش به ثمر رسیده است.

وی افزود: با حمایت‌های وزارت نفت ارزش ساخت داخل این پروژه‌ها هم‌اکنون ۱۰۰ درصد است که این رقم در طول اجرا اندکی کمتر بوده است؛ اما با اطمینان می‌گویم که اگر امروز بخواهیم پروژه خط لوله جدیدی در کشور بسازیم، این کار به‌طور کامل و صددرصدی با توان داخلی اجرایی می‌شود

مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران تاکید کرد: این نوید را می‌دهیم که بهره‌برداری رسمی از این طرح‌ها ابتدای توسعه و آغاز کار است و شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران بیش از یک هزار کیلومتر خط لوله و ۱۵ ایستگاه و تلمبه‌خانه در حال ساخت دارد و بزرگترین طرح پالایشگاهی کشور (طرح توسعه پالایشگاه آبادان) نیز در شرایط تحریم و بیماری کرونا توسط این شرکت در حال اجرا و توسعه و پیشرفت است.

ستاری به عنوان مجری پروژه‌های آماده‌بهره‌برداری خط لوله درباره جزئیات این پروژه‌ها گفت: پروژه خط لوله شازند – قم – ری  ۹۳ کیلومتر خط لوله ۲۶ اینچ با ظرفیت انتقال روزانه ۳۰۰ هزار بشکه به همراه ایستگاه حفاظت کاتدیک و توسعه تلمبه‌خانه‌های شازند، قم و ری دارای ارزش سرمایه‌گذاری ۷۷ میلیون یوروست و اشتغالزایی‌ آن در دوران ساخت ۵۰۰ نفر و در زمان بهره‌برداری ۷۰ نفر بوده است.

وی افزود: برای اجرای این پروژه ۹۰۰ هکتار تحصیل اراضی و تملک اراضی انجام شده که با چالش‌های بسیاری همراه بوده است.

مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران کرد: طرح نائین – کاشان – ری نیز شامل احداث ۴۲۰ کیلومتر خط لوله ۲۶ اینچ به ظرفیت انتقال ۲۰۰ هزار بشکه در روز به همراه مخازن تعادلی نائین و توسعه تلمبه‌خانه نائین و احداث تلمبه‌خانه کاشان بوده است.

نائینی افزود: سومین پروژه که سهم اشتغال‌زایی و ساخت داخل بسیار بالایی داشته، شامل ساخت خط لوله تبریز – خوی – ارومیه نیز شامل ۲۲۰ کیلومتر خط لوله ۱۴ اینچ با ظرفیت انتقال روزانه حدود ۱۰۰ هزار بشکه به همراه اجرای تعدادی انشعاب به سمت شهرستان‌های سلماس و خوی است.

انتقال فرآورده‌های نفتی به شمال و شمال شرق ایران شتاب می‌گیرد

همچنین در این مراسم قاسم عرب یارمحمدی مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران از انتقال فرآورده‌های نفتی در کمترین زمان و هزینه با راه‌اندازی پروژه‌های جدید خط لوله در کشور خبر داد و گفت: خط لوله نائین – کاشان – ری با ظرفیت ۱۰۵ هزار بشکه در روز، فرآورده‌های نفتی را به سمت ری منتقل می‌کند و این کار نقش مهمی در تسریع انتقال فرآورده با کمترین هزینه از جنوب به سمت شمال و شمال شرق کشور دارد.

وی افزود: در ابتدای دهه ۷۰ شمسی با راه‌اندازی پالایشگاه بندرعباس یکی از شاهراه‌های اصلی انتقال فرآورده‌های نفتی، مسیر خط لوله ۲۶ اینچ بندرعباس – رفسنجان بود که پس از آن با راه‌اندازی پالایشگاه ستاره خلیج فارس، ظرفیت این خط توسعه یافت و افزون بر آن خط لوله ۲۰ اینچ زنجان – نائین و خط لوله ۲۰ اینچ نائین – اصفهان نیز برای انتقال فرآورده‌های تولیدی این پالایشگاه اجرایی شد.

مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران گفت: تا پیش از راه‌اندازی این خط جدید، فرآورده‌های نفتی را با خط لوله نائین – اصفهان و دو خط ۱۷ و ۲۴ اینچ نفت خام به‌طور رفت و برگشت به سمت تهران انتقال می‌دادیم که با راه‌اندازی خط لوله ۲۰ اینچ نائین – کاشان – ری به ظرفیت ۲۰۰ هزار بشکه در روز، توانستیم انتقال فرآورده‌ها را از طریق نائین با تلمبه‌خانه‌ای که ساخته شد و ذخیره‌سازی ۳۰۰ میلیون لیتر و رزمایش عملیاتی در تجهیزات خطوط لوله و شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی به نحو احسن انجام دهیم.

عرب یارمحمدی افزود: این خط لوله در فاز نخست یعنی ساخت مخازن ذخیره و مخازن تعادلی تکمیل شده و تلمبه‌خانه نائین نیز با ظرفیت انتقال روزانه ۲۰۰ هزار بشکه به بهره‌برداری کامل رسیده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.