صدام چند میلیارد دلار وام و کمکهای بلاعوض دریافت کرد؟
رییس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس گفت: از آغاز جنگ تحمیلی تا پایان جنگ تحمیلی، برخی کشورها ۸۵ میلیارد دلار وام و کمکهای بلاعوض به صدام اعطا کردند که تبدیل به تجهیزات نظامی شد. موشکهای دوربرد و هواپیماهای دورپرواز و حمله و تخریب دهها شهرک مسکونی از جمله خرمشهر، آبادان و کشتار چندین هزار
رییس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس گفت: از آغاز جنگ تحمیلی تا پایان جنگ تحمیلی، برخی کشورها ۸۵ میلیارد دلار وام و کمکهای بلاعوض به صدام اعطا کردند که تبدیل به تجهیزات نظامی شد. موشکهای دوربرد و هواپیماهای دورپرواز و حمله و تخریب دهها شهرک مسکونی از جمله خرمشهر، آبادان و کشتار چندین هزار شهروند ایرانی هم ریشه در همین حمایتها داشت.
به گزارش ایسنا، همایش بینالمللی مطالبات حقوقی بینالمللی دفاع مقدس با حضور آیتالله رئیسی رییس قوه قضاییه، سرلشکر محمد باقری رییس ستاد کل نیروهای مسلح، وابستگان نظامی سایر کشورها و جمعی از فرماندهان و پیشکسوتان دفاع مقدس در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.
در این مراسم، سرلشکر صفوی دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا و رییس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس بیان کرد: در ابتدای سخنانش از رییس قوه قضاییه، و سایر مهمانان داخلی و خارجی و پژوهشگران که در این همایش حضور دارند تشکر میکنم. فلسفه برگزاری این همایش بینالمللی در چهلمین سالگرد دفاع مقدس و نخستین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی و ابومهندس المهدی و یارانشان، تبیین و انعکاس مظلومیت و حقانیت ملت ایران و انقلاب اسلامی در جنگ تجاوزکارانه رژیم بعث صدام حسین تکریتی علیه ملت بزرگ ایران است.
وی ادامه داد: همچنین زمینهسازی برای پیگیری مطالبات حقوقی و بینالمللی ایران از حامیان و شریک بینالمللی و منطقهای رژیم بعث صدام در تجاوز نظامی به ایران که با کمکهای سیاسی، حقوقی، مالی، اطلاعاتی و واگذاری مواد و تجهیزات و ساخت انواع سلاحهای شیمیایی این رژیم را در ارتکاب رفتارهای جنایتکارانه نسبت به ملت و دولت ایران و حتی حضور ملت عراق در کشتار ۵۰۰۰ نفری مردم مظلوم حلبچه عراق تشدید کردند هم از دیگر اهداف این همایش است.
وی گفت: در این صحبتهای کوتاه به سرفصلهای مطالبات حقوقی و بینالمللی ایران از حامیان رژیم بعثی صدام اشاره خواهم کرد. با آنکه ایران از سال ۱۹۴۵ میلادی عضو رسمی سازمان ملل بود شاهد رفتارهای دوگانه سازمان ملل و اعضای دائمی شورای امنیت در صدور قطعنامههای تجاوز نظامی عراق به ایران در مقایسه با تجاوز عراق به کویت در سال ۱۹۹۰ میلادی بودیم که رفتاری مغایر با مسئولیتها و منشور آن داشتند. پژوهشگران و مسئولان بینالمللی در این رفتارها که نقض کننده حقوق و قوانین هستند کاری نکردند بلکه در مواردی برخی از اعضای شورای امنیت در رأس آنها، ایالات متحده آمریکا در تشویق و حمایت و انواع پشتیبانی سیاسی اطلاعاتی و حتی نظامی در اواخر جنگ از سال ۶۵ به بعد عملاً وارد جنگ در خلیج فارس علیه ایران به نفع عراق شدند که نشان دهنده مواضع متخلفانه و خصمانه دولتهای عضو شورای امنیت و نقض حقوق و قواعد بینالمللی بود.
دستیار و مشاور عالی مقام معظم رهبری با اشاره به حمایتهای همه جانبه شورای همکاری خلیجفارس و برخی دولتهای عربی خاورمیانه و شمال آفریقا توضیح داد: از آغاز جنگ تحمیلی تا پایان جنگ، این کشورها از رژیم دیکتاتوری صدام حمایت کردند. ۸۵ میلیارد دلار وام و کمکهای بلاعوض به صدام اعطا کردند که تبدیل به تجهیزات نظامی شد. موشکهای دوربرد و هواپیماهای دورپرواز و حمله و تخریب دهها شهرک مسکونی از جمله خرمشهر، آبادان و کشتار چندین هزار شهروند ایرانی هم ریشه در همین حمایتها داشت. این کمکها موجب توسعه جنگ به شهرها به عنوان یک ابزار فشار سیاسی به دولت ایران بود. همچنین آسیب به دهها کشتی حامل نفت ایران در جنگ نفتکشها در خلیج فارس هم یکی دیگر از این حمایتها است. یک نمونه از جنگ شهرها طی ۱۵ روز از ۱۹ دی ماه تا سوم بهمن ماه سال ۶۵ بود که نیروی هوایی ارتش بعث عراق به ۴۱ شهر ایران ۲۹۹ بار حمله نظامی کرد.
این فرمانده دوران دفاع مقدس خاطرنشان کرد: در این حملهها حدود ۲۰۰۰ نفر شهید و حدود ۷۶۵ نفر مجروح شدند. ۷۶۵۰ نفر هم از کودکان و زنان و مردان بیدفاع شهرهای سنندج، همدان، کرمانشاه، قم، بروجرد، خرم آباد، گیلانغرب، نهاوند و تهران مجروح یا شهید شدند. رفتار دولتهای آمریکا و شوروی سابق و برخی کشورهای اروپایی از قبیل فرانسه، آلمان، انگلیس و برخی دیگر از کشورها در واگذاری صدها تن مواد شیمیایی و آزمایشگاهها و واگذاری تجهیزات ساخت انواع سلاحهای کشتار جمعی شیمیایی، خفه کننده، اعصاب، تاول زا و عوامل آلوده کننده مثل سیانور و سموم زیان بخش به محیط زیست در خاک عراق به صورت آشکار نشان داد که عراق و حامیانش تمامی موازین حقوق بینالمللی به خصوص موارد متعددی از کنوانسیون بینالمللی جنگافزارهای شیمیایی سازمان ملل را نقض کردهاند.
وی با اشاره به بمباران شیمیایی حلبچه و سردشت یادآور شد:همچنین حدود ۱۵۰۰ حمله شیمیایی عراق از سال ۶۰ تا ۶۷ در جنگ تحمیلی نشاندهنده بخش دیگری از نادیده گرفتن حقوق بین المللی جنگ و نقض کنوانسیونهای منع استفاده از جنگ افزارهای شیمیایی سازمان ملل بود. همچنین نقض حقوق قواعد حقوق بشردوستانه در رفتار رژیم بعث عراق با ۴۰ هزار اسیر ایرانی و 100 مجروح جنگی از جمله اعدام اسیران جنگی و قتل عمده مجروحان با شلیک تیر خلاص یا زیر تانک گرفتن اجساد آنها و جلوگیری از بازدیدهای هیئت تحقیق و امور از طرف دبیرکل سازمان ملل متحد و کمیته جهانی صلیب سرخ و عدم اجازه دسترسی به لیست نام اسرای جنگی توسط سازمانها تا پایان جنگ نشانه رفتار غیر انسانی رژیم بعثی عراق بوده است. شهادت مقامات سیاسی ایران از جمله مهندس محمد جواد تندگویان وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران نیز مورد مخالفت کشورهای آمریکایی اروپایی و اتحادیه عرب یا سازمانهای بینالمللی نشد.
سرلشکر صفوی ادامه داد: در مقابل، شیوههای برخورد با اسرای عراقی ناشی از اندیشههای انسانی رهبر کبیر انقلاب اسلامی و فرماندهان نظامی در صحنه جنگ و مسئولان اردوگاهی به گونهای بود که ۲۵ هزار اسیر عراقی به صورت رسمی و کتبی درخواست پناهندگی کردندف در جنگ علیه صدام شرکت کردند و حتی شهید شدند.
رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نقض و تخریب و آسیب به اموال فرهنگی ایرانیان توضیح داد: دولت عراق عضو کنوانسیون ۱۹۵۴ لاهه در رابطه با حمایت از اموال فرهنگی در مخاصمات مسلحانه بود. همچنین قواعد حمایت کننده از اموال فرهنگی به عنوان قواعد عرفی در حقوق بینالمللی شناخته شدهاند اما، رژیم بعث صدام همچون سایر رفتارهای متخلفانه که در خلال جنگ انجام داد، این اعمال را در تخریب و ایراد خسارت به اموال فرهنگی آثار باستانی در چغازنبیل میتوان مشاهده کرد.
سرلشکر صفوی در بخش پایانی سخنان خود یادآور شد: مطالبه حقوقی و بینالمللی از آمران و عاملان ترور شهید قهرمان بین المللی مبارزه با تروریسم داعش از دولت و نیروهای نظامی تروریستی آمریکا و همکاری اطلاعاتی آنها در عراق، صهیونیستها و برخی کشورهای عربی جنوب خلیج فارس یکی دیگر از اهداف برگزاری این همایش به شمار میآید.
منبع:ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0