بیش از 90 درصد واحدهای تولیدی خراسان رضوی فاقد سند ملکی هستند
ایسنا/خراسان رضوی رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی خراسان رضوی گفت: بیش از 90 درصد واحدهای تولیدی در استان فاقد سند ملکی برای واحد تولیدی خود هستند. ناصر صداقت در نشست خبری با موضوع گزارش عملکرد و فعالیتهای سازمان نظام مهندسی کشاورزی و برنامه این سازمان برای سال جاری و طرح موضوعات مرتبط با رونق تولید در
ایسنا/خراسان رضوی رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی خراسان رضوی گفت: بیش از 90 درصد واحدهای تولیدی در استان فاقد سند ملکی برای واحد تولیدی خود هستند.
ناصر صداقت در نشست خبری با موضوع گزارش عملکرد و فعالیتهای سازمان نظام مهندسی کشاورزی و برنامه این سازمان برای سال جاری و طرح موضوعات مرتبط با رونق تولید در حوزه کشاورزی و دامپروری که امروز در سازمان نظام مهندسی کشاورزی خراسانرضوی برگزار شد، اظهار کرد: پس از تصویب قانون تاسیس سازمان نظام مهندسی در مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۸۰ سازمان نظام مهندسی کشاورزی خراسان رضوی نیز پس از تاسیس در زمینههای مختلف کشاورزی شروع به فعالیت کرده است. ۱۳ هدف برای سازمان نظام مهندسی کشاورزی در نظر گرفته شده که مهمترین آنها ارتقای اخلاق حرفهای، ارتقای سطح دانش و گسترش فناورزی و حمایت از حقوق صنفی مهندسین کشاورزی است.
وی افزود: سازمان نظام مهندسی کشاورزی خراسان رضوی در حال حاضر به عنوان بزرگترین تشکل تخصصی در کل کشور است. این سازمان در سطح استان ۱۸هزار نفر عضو حقیقی و حقوقی دارد که 7500 نفر از آنها فعال هستند. عمده فعالیت این سازمان در حال حاضر در زمینه صدور مجوز در بخشهای گلخانه، دام، آبزیان و شیلات، کلینیکهای گیاه پزشکی، سم فروشیها، آزمایشگاه خاکشناسی، صنایع تبدیلی و مراکز خدمات کشاورزی غیر دولتی است. صدور بیش از 2000 پروانه اشتغال و انجام 4000 رتبه بندی اشخاص حقیقی و حقوقی تا امروز توسط این سازمان انجام شده و هر ساله 3000 نفر ساعت آموزش و همچنین صدور بیش از 8000 مجوز توسط این سازمان صورت میگیرد.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی خراسان رضوی بیان کرد: در زمینه مراکز خدمات کشاورزی غیر دولتی تا امروز ۱۱۳مجوز تاسیس صادر شده است. سازمان نظام مهندسی کشاورزی خراسان رضوی در زمینه بحث پلاک کوبی و هویتبخشی دام با همراهی تشکلهای تخصصی ورود پیدا کرده و همچنین در زمینه پلاکگذاری ماشین های کشاورزی بالغ بر ۲۱ هزار پلاکگذاری توسط این سازمان انجام شده است.
وی در مورد عملکرد سازمان خاطر نشان کرد: واضح است که در بحث ساختمان هیچ اقدامی بدون تایید سازمان نظام مهندسی ساختمان انجام نمیشود اما در زمینههای مختلف کشاورزی جایگاه نظام مهندسی کشاورزی به خوبی شناخته نشده و کاری در این حوزه انجام نشده است. در بخش کشاورزی تخصص ویژه وجود دارد اما از این تخصص به خوبی استفاده نمیشود. علیرغم اینکه که در دستورالعمل اجرایی قانون تاسیس نظام مهندسی تاکید شده که کلیه دستگاههای دولتی موظف هستند بخشهای تخصصی خود را به اعضایی که پروانه اشتغال دارند واگذار کنند، اما این مساله رخ نداده است.
صداقت با اشاره به اینکه «فعالیتهای خوبی توسط سازمان نظام مهندسی کشاورزی در استان برای حل این مسائل انجام شده است»، تصریح کرد: با نهادهای مختلفی وارد مذاکره شدهایم، به همت پرسنل سازمان توانستهایم زاویه دید نهادها را تغییر داده و رغبت به همکاری را ایجاد نماییم. باید با شیوه تعاملی کار را پیش برده و جلساتی را با حضور بخشهای مختلف برگزار کنیم. اخیرا برگزاری جلسه با معاونت غذا و دارو در دستور کار قرار گرفته است.
وی با اشاره به رای صادر شده توسط دیوان عدالت اداری در شهریور ماه سال جاری گفت: با توجه به رای دیوان عدالت اداری مبنی بر ابطال بند ب دستورالعمل ماده 10 آییننامه اجرایی اصلاح قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها، تبصره 4 ماده یک این قانون، از شمول خارج و تبصره یک ماده یک این قانون مورد استناد قرار می گیرد که نخستین تاثیر این رای در موضوع تغییر کاربری اراضی و مالکیت زمین ظاهر می شود.
وی ادامه داد: بر اساس این رای، واحدهای کشاورزی و دامپروری، می بایست برای اخذ مجوز سند ۶ دانگ ملکی ارائه کنند و بیش از 90 درصد این واحدهای تولیدی در استان نیز فاقد سند ملکی برای واحد تولیدی خود هستند. با ابلاغ این موضوع از آبان ماه سال جاری بیش از ۹۰درصد مجوزها لغو شده و نتوانستهایم مجوزی صادر کنیم. این مساله به استانداری، سازمان جهاد کشاورزی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی اعلام شده است. به نظر بنده بخش عمده ای از این مساله باید توسط نمایندگان پیگیری شود. این یکی از بزرگترین مشکلات حال حاضر است. این مساله امنیت غذایی استان را تحت تاثیر قرار میدهد. هیچ کدام از نمایندگان استان ما در کمیسیون کشاورزی حضور ندارند، در حالی که خراسان رضوی یکی از مهمترین استانها در زمینه کشاورزی است.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به عقد تفاهم نامه میان این سازمان با شورای بازرگانی کشور هلند خاطر نشان کرد: برای دستیابی به دانش فنی، تکنولوژی روز و تعامل دوجانبه اخیر در حال پیگیری برای عقد تفاهمنامه با کشور روسیه هستیم.
در زمینه اثرگذاری فعالیتهای مهندسین کشاورزی در حوزه کشاورزی بیان کرد: واحدهایی که برای آنها صدور مجوز انجام میشود موظف هستند تا مسئولین فنی را به کار گیرند. در بحثهای آموزش نیز بسیار گسترده عمل میکنیم. از ابتدای سال جاری مراکز آموزش راه اندازی شده که فارغ التحصیلان در مراکز دورههایی گذرانده و مهارت آموزی کسب میکنند. سپس از آنها آزمون گرفته شده و به عنوان مسئول فنی معرفی شوند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا در خصوص عملکرد سازمان نظام مهندسی در زمینه توسعه کشت گیاهان دارویی گفت: سازمان نظام مهندسی کشاورزی با منابع طبیعی و شهرداری برای تولید گیاهان دارویی در حوزه کشف رود وارد مذاکره شده است که در بخشهایی از کشف رود تولید گیاهان دارویی انجام شود. در حال حاضر به صورت جدی در این زمینه کار میکنیم و این مساله از اولویتهای سازمان است.
بیژن ثمینی، معاون برنامهریزی و توسعه کارآفرینی سازمان نظام مهندسی کشاورزی خراسان رضوی نیز در ادامه این نشست گفت: استان خراسان رضوی پتانسیل بینظیری در زمینه گیاهان دارویی دارد. گیاهان دارویی درآمد سرشاری برای کشاورزان ما دارد بنابراین توسعه و کشت گیاهان دارویی یکی از اولویتهای فکری برای سازمان نظام مهندسی است.
منبع: ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0