منطقهبندی جدید مشهد بهزودی اجرا میشود/ در سال 97 تخلففروشی نداشتیم
معاون برنامهریزی و توسعه نیروی انسانی شهردار مشهد گفت: منطقهبندی جدید شهری را وزارت کشور در اسفندماه ابلاغ کرد و اجرای این منطقهبندی بهزودی صورت میپذیرد. به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، شهریار آل شیخ امروز در نشست خبری خود با اصحاب رسانه که در پارک کوهسنگی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: مباحث حوزه برنامهریزی و
معاون برنامهریزی و توسعه نیروی انسانی شهردار مشهد گفت: منطقهبندی جدید شهری را وزارت کشور در اسفندماه ابلاغ کرد و اجرای این منطقهبندی بهزودی صورت میپذیرد.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، شهریار آل شیخ امروز در نشست خبری خود با اصحاب رسانه که در پارک کوهسنگی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: مباحث حوزه برنامهریزی و حوزهای مرتبط با فعالیت ما تخصصی و زیرساختی است و بسیاری از آنها رویدادهای فیزیکی مشخصی ندارد. لذا اطلاع رسانی در مورد آنها دشوارتر و تخصصیتر است، در سالهای گذشته در کشور نسبت به این امور غفلت شده و آثار این غفلت مشهود است.
وی ادامه داد: سال گذشته برنامه عملیاتی 1397-1400 شهرداری را به تصویب رساندیم. عدول از این برنامه به لحاظ بودجهای امکانپذیر نیست همچنین ساختارهای نرمافزاری اجبار میکند که چارچوبهای برنامه رعایت شود. عملکرد حوزههای شهرداری بر اساس میزان تحقق برنامه ارزیابی میشود. ارزیابی عملکرد، مهمترین تمرکز ما در حوزه برنامه و بودجه در سال پیش رو است. حدود ۵۵۰۰ متغیر ثبتی و غیرثبتی که از طریق نرم افزارها خوانده میشوند، مبنای گزارشهایی هستند که ما را به این هدف برسانند. امیدواریم بتوانیم پایان سال 98 و آغاز 99 نسبت به عملکردها گزارشهای هفتگی ارائه دهیم.
یک میلیارد رکورد اطلاعاتی شهرداری در اختیار مردم قرار گرفته است
آل شیخ با بیان اینکه «سال گذشته سامانه اطلاع رسانی «فاش» را راهاندازی کردیم»، بیان کرد: ابتدا در این سامانه قراردادهای متوسط به بالا قرار داده شدند. گام دوم ما که همزمان با نمایشگاه شهر هوشمند برداشته شد، این بود که اطلاعات املاک شهر را در 10 سال گذشته در این سامانه قرار دادیم. این اطلاعات شامل پروانههای پایان کار، تخلفات ساختمانی، تذکرات پلیس ساختمان و…. است و با جست وجو کردن نام املاک میتوان به این اطلاعات دست یافت. این موضوع برای اولین بار در کشور در حوزه شهرسازی اتفاق افتاده و تا کنون نیز یک میلیارد رکورد اطلاعاتی در سامانههای مختلف شهرداری در اختیار مردم قرار گرفته است.
معاون برنامهریزی و توسعه نیروی انسانی شهردار خاطرنشان کرد: مرکز نوآوری شهری که سال گذشته در مشهد افتتاح شد حلقه واسط ما با جامعه خلاق است و ما از کسب و کارهای نوآور برای حل مسائل شهری کمک میگیریم. تفاوت ما با سایر مجموعههای این چنینی این است که ما خودمان متولی نیستیم و از تمام مجموعههای حوزه نوآوری در مسائل شهری کمک دریافت میکنیم.
وی با اشاره به اینکه «بانک مطالعات شهرداریهای کشور را در مشهد راهاندازی کردیم»، یادآور شد: هم اکنون هر پژوهشی که بخواهد در شهرداریهای کشور شکل بگیرد در این سامانه ثبت میشود و این پایگاه داده مشترکی ایجاد و از موازی کاری جلوگیری کرده است.
آل شیخ درخصوص ساختار سازمانی شهرداری اظهار کرد: ساختار سازمانی شهرداری مشهد سالها معطل مانده بود و سال گذشته این ساختار تصویب، ابلاغ و پیاده سازی شد. برخی سازمانها به دلیل بعضی قوانین که در کشور وجود دارد و اختلاف نظر بین وزارت کشور و سایر مجموعهها، ساختارشان متوقف شد، بنابراین ساختار جدید را پیاده کردیم که منجر به ادغام برخی سازمانها در سال جاری خواهد شد.
معاون برنامهریزی و توسعه نیروی انسانی شهردار با اشاره به تصویب منطقهبندی شهری بیان کرد: منطقه بندی جدید شهری مصوب و از طریق وزارت کشور ابلاغ شده و به مرور منطقهبندی شهری را پیادهسازی خواهیم کرد. از سویی دیگر محلهبندی را نیز به تصویب وزارت کشور رساندیم.
|
اجرای منطقهبندی جدید مشهد به زودی اجرا میشود
وی با بیان اینکه «منطقه بندی جدید شهری را وزارت کشور در اسفندماه ابلاغ کرد»، گفت: اجرای این منطقه بندی زیرساخت فیزیکی و دادهای میخواهد. برای نمونه ساختار جدید منطقه 9 به دو منطقه تبدیل خواهد شد. تغییرات منطقه 2 که از خیلی مراکز استانها و از همه شهرستانهای خراسان بزرگتر است در مرحله بعد انجام خواهد شد و دارای پیچیدگیهایی است. در اجرای منطقه بندی جدید، منطقه 9 دارای کمترین دشواری و منطقه ثامن بیشترین مشکل را خواهد داشت. گفتنی است که مرحله اول تغییرات منطقه 9 در شش ماه آینده انجام خواهد شد.
آل شیخ در مورد حریم مشهد تصریح کرد: حریم مشهد در طرح جامعی که ابلاغ شده بیش از سه برابر شده و روستاهای زیادی به حریم اضافه شدند. اطلس روستاهای حریم مشهد را تهیه کردیم. خیلی از روستاها شناسنامه نداشتند و برای آنها شناسنامه تهیه شد. این اطلاعات هم در قالب کتاب آماده شده و هم در قالب دادههای باز بارگذاری شده که امکان تکمیل اطلاعات توسط مردم وجود داشته باشد. برای محلات هم چنین اقدامی انجام خواهد شد.
کاهش 43 درصدی پاسکاری امضاها در شهرداری مشهد
معاون برنامهریزی و توسعه نیروی انسانی شهردار در مورد اصلاح فرآیندها در شهرداری خاطرنشان کرد: موضوع بسیار مهم دیگر یکپارچهسازی فرمها و روالها در شهرداری بود که هشت ماه کار فشرده روی آن انجام شد. درساختار جدید تعداد فرمها از 700 به 149 مورد رسید و۴۳ درصد امضاها کاهش پیدا کرد. با اصلاح فرایندی که در مورد فرمها انجام دادیم امیدواریم شاهد کاهش زمان رسیدگی به خواستههای شهروندان باشیم.
وی افزود: در سال گذشته فرآیند نقل و انتقال آپارتمان مدت زمان متوسطش 12 روز بود که الان با آنلاین کردن سیستم، انجام شدن این موضوع به زمانی کمتر از 48 ساعت نیاز دارد. امروز دیگر هیچ استعلام حضوری در مورد املاک در شهرداری نداریم و استعلام آنلاین شهرداری را سازمانها پذیرفتهاند.
آل شیخ در مورد شهر هوشمند توضیح داد: در حوزه شهر هوشمند چند بخش فعالیت انجام دادیم. سند چشم انداز شهر هوشمند را تدوین کردیم. 232 شاخص و ۱۷۶ پروژه در موضوع شهر هوشمند داریم. بخشی از این فعالیتها مربوط به پلت فرم ارتباطی یکپارچهای است که در قالب مجموعه خدمات یک پارچه شهری توسط یک مدیریت مستقل دنبال میشود.
دادههای باز رویکرد جدید در مدیریت شهری است
وی ادامه داد: نمایشگاه شهر هوشمند سال گذشته برگزار شد و همزمان سامانه دادههای باز را افتتاح کردیم که اطلاعات شهرسازی در اختیار شهروندان قرار میگیرد دادههای باز رویکرد جدید در مدیریت شهری است که مجموعه دادههای شهری را در اختیار نرم افزارنویسها، استارتاپها و سایر مجموعهها قرار میدهد. این اقدام جهت عدالت در دسترسی اطلاعات و استفاده از آنها در برنامهریزیها و… است.
معاون برنامهریزی و توسعه نیروی انسانی شهردار در مورد دفتر همکاریهای بین الملل شهرداری تصریح کرد: این دفتر ارتباطات تخصصی خارج از کشور را مدیریت میکند و در سنوات گذشته در این مرکز محوریت بحثهای آموزشی در منطقه را داشتیم. یکی از بحثها برگزاری دوره آموزشی بین المللی با رویکرد نیازهای خودمان بود که سال گذشته برگزار شد.
آل شیخ یادآور شد: اصلاح رویهها در سازمانی با بیش از صد سال سابقه پیچیدگیهای خود را دارد و اصلاح آنها به یکباره قابل تغییر نیست. اینکه بتوانیم ادعا کنیم در سازمانی فساد را از بین بردیم، کاری ناممکن است اما باید زمینههای فساد را دشوار و سخت کنیم. عدم شفافیت رویهها و ضوابط در شهرداری، پیچیدگی ایجاد میکند و این موضع منشا بسیاری از مشکلات شده است. شفافسازی فرآیندها، ضوابط و… موضوعی است که میتواند به این موضوع کمک کند. همچنین اطلاع شهروندان از حقوق خود بسیار مهم است و بعضاً در جایی این حقوق داده نمیشود. اینکه شهورندان از حقوق خود اطلاع داشته باشند و بر اساس آن از ما مطالبهکگری کنند، هم باعث میشود ما در رفتارهایمان بهتر عمل کنیم و هم شهروندان بتوانند حقوق خود را بهتر استیفا کنند.
|
وی ادامه داد: بههرحال در سازمانهایی که قدمت دارند و رفتارهایشان شکل گرفته هر تغییر با مقاومت روبرو خواهد شد. عزم مدیران ارشد سازمان و هماهنگی بین مدیریت میتواند این تغییر را تسهیل کند.
معاون برنامهریزی و توسعه نیروی انسانی شهردار عنوان کرد: امسال در حوزه شفایت یکی از مناطق را بعد از ماه رمضان به عنوان شهرداری الکترونیک معرفی خواهیم کرد که بدون حضور شهروندان بتوانیم فعالیتها را انجام دهیم.
آل شیخ بیان کرد: سال گذشته سازمان فاوا شهرداری مشهد تنها سازمان فاوایی در کشور بود که توانست تراز مثبت عملکردی داشته باشد. یک بخش آینده درآمدهای پایدار شهرهای دنیا درآمدهای زیرساختهای داده است و این موضوع در شهرداری مشهد اقدام شده و سعی میکنیم با مشارکت بخش خصوصی زیرساختها در این حوزه را توسعه دهیم. یک بخش این زیرساختها دکلهای مخابراتی است. در این زمینه دیدگاه دوگانهای وجود دارد؛ شهروندان از آنتن دهی ضعیف انتقاد دارند و همزمان به نصب دکل هم اعتراض میکنند. کاری که ما در حال انجام آن هستیم، این است که آنتنها را تجمیع می کنیم تا هر اپراتوری برای خود آنتن نزند.همچنین آنتنهای تجمیع شده و زیباسازی شده استفاده میکنیم و ارتباط بین آنتنها از طریق فیبر نوری انجام میشود. این موضوع هم به سلامت شهروندان و هم کاهش آلایندهها کمک میکند. ارتباط دیتا بین انتنها امواج آلاینده ایجاد میکند.
استفاده از زیرساختهای شهری برای درآمد پایدار
وی اظهار کرد: رویکرد ما برای درآمد پایدار در سازمانها این بود که از زیرساختهای شهری برای درآمدزایی استفاده کنیم. سازمان پارکها در این زمینه خوب اقدام کرده و از ظرفیتهای بخش خصوصی برای ایجاد درآمد از محل زیرساختهای شهری استفاده کرده است.
معاون برنامهریزی و توسعه نیروی انسانی شهردار در مورد تعداد نیروهای شهرداری گفت: نیروهای پرسنلی شهرداری مشهد در قالب قراردادهای مستقیم ۶۳۳۷ نفر، در قراردهای تامین نیرو، مشاوری و خدمت سربازی ۲۴۰۵ نفر و مجموع نیروهایی که در پیمانهای حجمی با شهرداری کار میکنند ۶۲۱۷ نفر هستند. در مجموع این تعداد 14 هزار و 959 نفر میشوند.
آل شیخ ادامه داد: بر اساس قوانین نحوه استخدام در شهرداری بر اساس آزمون است. سال گذشته قرار بوده آزمون تغییر وضعیت برگزار شود که برخی نیروهای داخلی به رسمی و پیمانی تبدیل شوند. از وزارت کشور شکایت شد و دیوان رای دارد و قرار شد آزمون به صورت عمومی برگزار شود. هنوز این موضع در دستور کار است. در آتش نشانی مجور جذب نیرو داریم که از طریق آزمون انجام خواهیم داد. در حوزههای دیگر از طریق آزمون کشوری جذب نیرو انجام میشود.
وی بیان کرد: این تعداد نیرو انسانی برای شهرداری زیاد است. شهرداری تهران 65 هزار نیرو دارد که 25 هزار نیرو رسمی دارد. اگرچه وضعیت ما نسبت به شهرهای دیگر و حتی تهران بهتر است اما نباید خود را با شهرهای کشور مقایسه کنیم.
سیاست تعدیل نیرو نداریم
معاون برنامهریزی و توسعه نیروی انسانی شهردار در مورد تعدیل نیرو در شهرداری بیان کرد: ما اصرار داریم واژه تعدیل نیرو را بکار نبریم و این موضوع در اولویت و سیاست ما نیست. شهرداری بدنه فربهی است. اصلاح در بدنه را در موارد خاص و اضطراری انجام میدهیم؛ مثلا در مورد تخلف یا عدم کفایت. سیاست ما این است نیروها را در فعالیتهایی که مازاد نیرو داریم به فعالیتهای جدیدی که ارزش آفرین هستند تغییر موضع دهیم.
آل شیخ ضمن اشاره به استفاده از نیروهای خلاق در قالبهای مختلف در شهرداری خطرنشان کرد: تنها شهری هستیم که گروه شهر خلاق را در چارتمان به تصویب رساندیم. ما نیروهای خلاق را وارد بدئنه شهرداری نمیکنیم زیرا هنگامی که فرد وارد بدنه سیستم بروکراتیک میشود، از خلاقیت خواهد افتاد و به همین دلیل آنها را وارد بدنه نمیکنیم.
مشهد بزرگ شده است /حریم مشهد سه برابر شده است
وی در مورد حریم مشهد توضیح داد: حریم در طرح جامع شهری که توسط وزارت مسکن تدوین میشود، تعیین میشود. حریم مشهد قبلا ۲۵ هزار هکتار بود اما الان سه برابر و حدود 80 هزار هکتار شده و تا نزدیک گلبهار ادامه یافته است. وظیفه قانونی ما در این حوزه زیاد شده که باید ساخت و سازهایی را که در آن منطقه انجام میشود مدیریت کنیم. در سند طرح جامع مجموعه متولی مکلف بوده ظرف سه ماه پهنهبندی حریم را ابلاغ کند که هنوز بعد دوسال ابلاغ نشده و استاندار هم تکلیف کردند هرچه سریعتر این کار انجام شود.
رشد جمعیت در برخی روستاهای حریم مشهد بالای 20 درصد است
آل شیخ با تاکید بر اینکه «در برخی روستاهای حریم مشهد رشد جمعیت بالای 20 درصد است»، افزود: رشد جمعیت در کشور 1.1 و در مشهد2.2 است. در حریم مشهد این رقم بیش از 3.5 است و در برخی روستاهای در مرز حریم و شهر به 20 درصد رسیده. حریم مشهد و روستاهای حریم میتواند آینده بحرانی داشته باشد. زیرا پایلوت مهاجرت خیلی از مناطق شهر مشهد از طریق روستاهای حریم است و رشد نابسمان آنها میتواند آثار منفی در آینده شهر داشته باشد. برای بهسامان کردن این موضوع باید بتوانیم حضور فعال دربررسی نقشههای طرحهای هادی روستایی حضور فعال داشته باشیم و حریم را کنترل کنیم و با دستگاه های دیگر در مورد فعالیتهایی که در حریم انجام میشود هماهنگ باشیم مخصوصا در ایجاد کمربند سبز و کنترل حوزه رشد شهری.
|
تخلف فروشی در سال ۹۷ در مشهد وجود نداشته است
وی در مورد تخلف فروشی گفت: بر اساس سند فعلی که در طرح جامع داشتیم ساخت و ساز بالای بیست و سه متر برای مشهد محدود شده و مقرر شده بلندمرتبه سازی در مشهد تصویب شود و به ما ابلاغ شود که متاسفانه به رغم اینکه هنوز ابلاغ نشده و شاید شهرداری میتوانست این روند را مثل گذشته انجام دهد، اما حتی یک پروانه بالای بیست و سه متر را صادر نکردیم. این به معنای این است که سراغ تراکم فروشی یا ارایه تخلفاتی که شهر را ممکن است در گسستگی قرار دهد، نرفتیم و مرز تعهدات را رعایت کردیم. بیش از 6 جلسه کمیسیون ماده 5 در استانداری تشکیل شده در این جلسات حدود 4 یا 5 پروژه از شهرداری هم مطرح شده که هنوز برای ما مصوب نشده است.
معاون برنامهریزی و توسعه نیروی انسانی شهردار مشهد ادامه داد: عده ای از تخلفات شهری خرد است؛ تخلفاتی که قانون آنها را تخلف شناخته، اما در حوزه ساخت و سازها بعضا پیش میآیند. این فعالیتها ضمن اینکه ذیل عنوان تخلف شکل میگیرد، اما بر اساس ضوابط امکان پاسخگویی وجود دارد و این تخلفات در مجموع بودجه شهرداری رقمش به یک هفتم بودجه هم نرسیده است، بر این اساس غیر از این موارد تخلففروشی در سال ۹۷ در مشهد وجود نداشته است.
آل شیخ درخصوص کمیسیون برنامهریزی کلانشهرهای کشور گفت: شش کمیسیون تخصصی در کلانشهرهای کشور وجود دارد.وجود دارد.من به عنوان رئیس کمیسیون برنامهریزی انتخاب شدم. موضوع اصلی سال گذشته ما در این کمیسیون بودجه بود. هماهنگی بین شهرداریها شکل گرفت و در چند مصوبه که میتوانست آثار سوء بگذارد توانستیم برخی مصوبات را به نفع شهرداریها تغییر دهیم.
وی ادامه داد: در مورد ساختوسازهای طرقبه شاندیز که در نزدیکی مشهد رخ میدهد، بیان کرد: ما در حریم مشهد باید ساختوسازهای غیرمجاز را مدیریت کنیم که انجام نشود. ما با پدیده شهرستان طرقبه شاندیز مواجه هستیم که اجزای آن از یکدیگر کمی فاصله دارند و این موضوع در کل کشور بینظیر است. در جوار حریم خدماتی مشهد زمینهای بزرگی قرار گرفته که در حریم استحفاظی طرقبه شاندیز است یعنی در محدوده خدماتی ما و در جایی که حریم نداریم. در همه اطراف مشهد حریم داریم و در این بخش حریم نداریم و یکدفعه به حریم طرقبه شاندیز متصل میشود. اقدامات عجیبی در آنجا شکل می.گیرد. زمینهای بزرگ قطعهبندی میشود و فروخته میشوند. بیابانهای آنجا دارد قطعهبندی میشود. به جهت اتصال به شهر مشهد این اتفاق میافتد نه به این جهت که در محدوده حریم طرقبه شاندیز قرار گرفته است. شهرستان طرقبه شاندیز چرا نسبت به این موضوع واکنش و ممانعت انجام نمیدهد؟ ما در این زمینه دغدغه جدی داریم فردا این منطقه از حوزه خدماتی مشهد خدمت میگیرند زیرا خیابان آنها مقابل خیابان الهیه مشهد است.
آل شیخ افزود: فرمانداری طرقبه شاندیز مکلف است از این موضوع ممانعت کند اما واقعیت این است در حریم شهرهای بزرگ هم این اتفاق افتاده است مثلاً فرمانداری شهر ری متولی حوزه سیاسی شهر ری است اما خدمات شهری ری را به شهرداری تهران واگذار کرده است برای اینکه مدیریت یکپارچه ا نجام شود.
وی بیان کرد: عدم یکپارچگی در مشهد وجود دارد که این حوزهها در حوزههای مستقل تصمیم گیری میشود. حریم پیرامونی در مشهد شکل میگیرد و آسیب های آن در آینده برای حوزه خدماتی مشهد خواهد بود زیرا از مشهد خدمات خواهند گرفت. در مشهد در طرقبه شاندیز تصمیمگیری مستقل انجام میشود و ممانعت از این اتفاق شکل نمیگیرد. این اتفاقات بخاطر اتصال به مشهد دارد رخ میدهد و اگر ممانعت نشود با یک حریم دیگر و ساختوساز نابسامان مواجه خواهیم شد.
آل شیخ با اشاره به اینکه «مجمع تشخیص مصلحت نظام کمیسیون و کارگروه مختلف دارد»، گفت: یکی از کارگروهها توسعه شهری است و من عضو آن هستم. این کارگروه دو رویکرد دارد،تدوین سند چشم انداز توسعه شهری در کشور یکی از رویکردها است. در همه شهرهای دنیا مدیریت شهری یکپارچه است متاسفانه در کشور ما این هماهنگی شکل نگرفته. موضوع دیگر اندیشکده مدیریت شهری است که به زودی در مشهد افتتاح خواهد شد که اولین اتاق فکر مجمع در خارج از تهران خواهد بود.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0