کد خبر : 118436
تاریخ انتشار : چهارشنبه 3 آذر 1400 - 17:04

بازگشایی حضوری مدارس، با علامت سوال…

بازگشایی حضوری مدارس، با علامت سوال…

ایسنا/خوزستان کرونا، بوی ماه مهر را هم با خودش برد؛ مدارس تعطیل شدند و آموزش دانش‌آموزان غیر حضوری و بر بستر سامانه “شاد” انجام شد. بعد از دو سال کش و قوس، بالاخره قرار شد دانش‌آموزان به صورت تدریجی به مدرسه‌ها برگردند. این‌که روپوش‌های صورتی و آبی دختربچه‌ها و پسربچه‌ها که سر ظهر دست در دست

بازگشایی حضوری مدارس، با علامت سوال...

ایسنا/خوزستان کرونا، بوی ماه مهر را هم با خودش برد؛ مدارس تعطیل شدند و آموزش دانش‌آموزان غیر حضوری و بر بستر سامانه “شاد” انجام شد. بعد از دو سال کش و قوس، بالاخره قرار شد دانش‌آموزان به صورت تدریجی به مدرسه‌ها برگردند.

این‌که روپوش‌های صورتی و آبی دختربچه‌ها و پسربچه‌ها که سر ظهر دست در دست مادر از مدرسه به خانه برمی‌گردند، خیابان‌ها را دوباره رنگی و شاد کند تصور دلنشینی است؛ اما این تصور در عمل چقدر اجرا می‌شود و چقدر می‌تواند مفید باشد؟

مریم که مادر دو کودک هفت و دوازده ساله است، درباره بازگشایی مدارس می‌گوید: پسر دوازه ساله‌ام در هفته دو روز به مدت دو ساعت و نیم به صورت حضوری آموزش می‌بیند.

وی درباره میزان رعایت فاصله‌ها می‌گوید: فاصله بین بچه‌ها در کلاس رعایت می‌شود. در آوردن ماسک در کلاس ممنوع است و به ما گفته شد که اگر در خانواده یک نفر سرماخورده باشد یا علائم شبیه کرونا و سرماخوردگی داشته باشد به مدرسه اطلاع بدهیم و فرزند خود را به کلاس حضوری نفرستیم. البته با فرستادن پسرم برای کلاس حضوری موافق نیستم.

مریم درباره دختر هفت ساله‌اش هم ادامه می‌دهد: دختر کلاس اولی‌ام را به کلاس حضوری نمی‌فرستم. هنوز واکسن به این سن نرسیده و هنوز آمار مرگ و میر کرونایی در کشور به صفر نرسیده بنابراین اجازه حضور دخترم در کلاس حضوری را نخواهم داد. چون حتی اگر ما رعایت کنیم ممکن است بچه‌های دیگر با توجه به سن کم‌شان درکی از رعایت فاصله و رعایت بهداشت نداشته باشند.

بازگشایی حضوری مدارس، با علامت سوال...

مهتاب هم که مادر یک نوجوان و یک کودک است، درباره حضوری شدن مداس می‌گوید: پسرم کلاس دوم ابتدایی است و یک هفته در میان یک روز، یعنی در ماه دو روز به کلاس حضوری می‌رود. تعداد دانش آموزان را در هر کلاس حداکثر تا ۹ نفر در نظر گرفته شده است اما مایلم که آموزش کاملا حضوری شود و بچه‌ها هر هفته به کلاس بروند.

وی ادامه می‌دهد: یک پسر نوجوان هم دارم که در هفته یک بار به صورت حضوری آموزش می‌بیند و هر دو دوز واکسن را دریافت کرده است. برای من که یک مادر شاغل هستم، هماهنگی با برنامه حضور بچه‌ها در کلاس درس سخت است.

این مادر ادامه می‌دهد: اولین کلاس درس حضوری برای پسر هشت ساله‌ام با توجه به اینکه کلاس اول را مجازی گذراند، سخت بود چون با آموزش حضوری آشنا نبود. اگر آموزش کاملا حضوری شود برای بچه‌ها بهتر است.

بازگشایی حضوری مدارس، با علامت سوال...

از طرف دیگر، نظر خود آموزش و پرورشی‌ها هم جالب است. معاون یک مدرسه ابتدایی دخترانه در غرب اهواز با اشاره به مشکلاتی که در بازگشایی حضوری مدارس با آن مواجه شده‌اند، می‌گوید: مدرسه ما ۶۰۰ دانش‌آموز دارد؛ به ما گفته شده که برای تمام پایه‌ها شیفت‌بندی اعمال کنیم و دانش‌آموزان نوبتی به مدرسه بیایند تا فاصله‌گذاری اجتماعی رعایت شود اما این موضوع عملا در مدرسه‌ای با ۶۰۰ دانش‌آموز امکان‌پذیر نیست.

وی می‌گوید: شاید برای مدارسی که در هر پایه یک کلاس داشته باشند بتوان شیفت‌بندی انجام داد اما در مدرسه‌ای مانند مدرسه ما که مثلا در پایه سوم سه کلاس داریم، این کار ممکن نیست و شاید در ماه حتی یک روز هم نوبت آموزش حضوری بچه‌ها نشود.

این معاون مدرسه می‌افزاید: از طرف دیگر امکانات بهداشتی و آبخوری‌ها و سرویس‌های بهداشتی هم برای این شرایط کافی نیستند.

بازگشایی حضوری مدارس، با علامت سوال...

به گزارش ایسنا، مدارس و دانشگاه‌ها از اولین مراکزی بودند که با شیوع ویروس کرونا در اواخر سال ۹۸، به اغمایی ۲۱ ماهه کشیده شدند اما تسریع در واکسیناسیون در کشور و آغاز واکسیناسیون نوجوانان ۱۲ تا ۱۸ سال، پس از ۲۱ ماه با تصمیم کشوری و تاکید وزارت آموزش و پرورش بر موثر بودن آموزش حضوری و افت تحصیلی دانش‌آموزان با وجود تلاش بسیار، امید را برای بازگشایی مدارس افزایش داد.

پس از کش و قوس‌های فراوان بالاخره جزئیات بازگشایی مدارس در سطح کشور اعلام شد؛ در استان خوزستان نیز بر این اساس و بنا به گفته مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان، بازگشایی مدارس از مهرماه به صورت تدریجی در بخش روستایی، عشایری و دروس پودمانی هنرستان‌ها آغاز شد اما از اول آذرماه اختیار بازگشایی به مدارس واگذار شد تا با هماهنگی انجمن اولیا و مربیان و شورای سلامت، برای برای حضور دانش‌آموزان تصمیم گیری شود.

کماکان آموزش غیر حضوری نیز پابرجا خواهد بود و دانش‌آموزان بر اساس زمان‌بندی در هفته یک تا دو روز حضوری تحصیل می‌کنند.

بازگشایی حضوری مدارس، با علامت سوال...

شرط اصلی حضوری شدن کلاس‌های درس در قدم اول، واکسیناسیون ۸۵ درصدی دانش‌آموزان با دو دوز واکسن است این در حالی است که رئیس مرکز بهداشت خوزستان در جلسه ۲۵ آبان‌ماه قرارگاه نظارتی و عملیاتی ستاد مقابله با کرونا در خوزستان گفت: “پوشش واکسن آموزش و پرورش بیش از ۸۰ درصد است اما این میزان، مربوط یک دوز است و پوشش واقعی واکسیناسیون دانش‌آموزی ۳۳ درصد است که باید به ۸۵ درصد برسد.”

معزی معاون تربیت بدنی و سلامت اداره‌کل آموزش و پرورش خوزستان نیز در نشست قرارگاه عملیاتی و نظارتی ستاد استانی مدیریت کرونا که روز گذشته (۲ آذرماه) برگزار شد، ضمن تاکید بر تلاش برای افزایش سرعت واکسیناسیون دانش‌آموزی، گفت: “عمده مشکل ما در واکسیناسیون دانش‌آموزی در مدارس مناطق حاشیه شهر اهواز و چند شهرستان دیگر است.

وی افزود: در مناطق حاشیه شهر و شهری مانند شادگان، وضعیت کرونا آبی است و مردم از ماسک استفاده نمی‌کنند بنابراین در این شرایط وادار کردن این افراد به تزریق واکسن بسیار سخت است.

معزی گفت: سرعت واکسیناسیون پایین است اما همه تلاش‌مان این است که پوشش واکسیناسیون دانش‌آموزی به ۹۰ درصد برسد.

بازگشایی حضوری مدارس، با علامت سوال...

با وجود این‌که فعلا آموزش حضوری اجباری نیست اما بنا بر نظر کارشناسان، بهترین شیوه آموزش است و آموزش مجازی مشکلاتی مانند افت تحصیلی، افسردگی، افزایش وزن و..  را برای دانش‌آموزان در پی داشته است. به گونه‌ای که رئیس سازمان نهضت سوادآموزی وزارت آموزش و پرورش و معاون وزیر در این خصوص گفته است: “تعطیلی مدارس موجب افت تحصیلی، افسردگی و کم تحرکی دانش‌آموزان شده و باید کلاس‌های حضوری را به تدریج و با رعایت پروتکل‌ها آغاز کنیم. بعد از دو سال تعطیلی، حضور دوباره دانش‌آموزان در مدرسه، کار سختی است و نیاز به تأمین مقدمات در مدارس، رعایت فاصله‌گذاری، رعایت پروتکل‌های بهداشتی و واکسیناسیون کامل دارد تا از این روش، اقناع‌سازی والدین هم به خوبی صورت گیرد. 

وی افزود: “بهترین روش آموزش، آموزش حضوری است و هیچ روشی نمی‌تواند جایگزین آن شود و ما هم اصرار داریم در صورت ایجاد شرایط بهداشتی مناسب، حتما مدارس بازگشایی شده و کلاس‌ها حضوری باشد.”

به گزارش ایسنا، با وجود رعایت تمام پروتکل‌های بهداشتی، زمان‌بندی برای حضور دانش‌آموزان و کاهش تعداد دانش‌آموزان در کلاس‌ها، دو سوال اصلی مطرح می‌شود؛ چه کارهایی برای قانع کردن والدین برای بازگشایی مدرسه انجام شده است؟ و این‌که حتی با فرض رعایت همه پروتکل‌های بهداشتی در مدارس، آیا مدارس ظرفیت و زیرساخت لازم از جمله فضا و آبخوری و دستشویی مناسب و کافی را برای میزبانی از دانش‌آموزان در دوران کرونا دارند؟

انتهای پیام

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.