منفی شدن آزمایش ۵ فرد مشکوک مبتلا به سیاه سرفه در خراسان شمالی
ایسنا/خراسان شمالی رئیس گروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی از شناسایی پنج فرد مشکوک مبتلا به سیاه سرفه در استان خبر داد. فیض الله برزگر در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: در هشت ماهه سال جاری از پنج فرد مشکوک به این بیماری نمونه گیری لازم انجام و به آزمایشگاه
ایسنا/خراسان شمالی رئیس گروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی از شناسایی پنج فرد مشکوک مبتلا به سیاه سرفه در استان خبر داد.
فیض الله برزگر در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: در هشت ماهه سال جاری از پنج فرد مشکوک به این بیماری نمونه گیری لازم انجام و به آزمایشگاه مرجع واقع در انستیتو پاستور تهران برای بررسی ارسال شد که پاسخ هر پنج آزمایش منفی بود.
وی افزود: طی سالهای گذشته موارد مثبتی از این بیماری حتی در افراد مسن بالای ۷۵ سال هم به دلیل ضعف سیستم ایمنی بدن در این سنین داشتهایم و نمیتوان گفت که جامعه استانی عاری از این بیماری است.
وی تصریح کرد: بیماری سیاه سرفه یک بیماری میکروبی و یکی از عوامل اصلی مرگ و میر و عوارض در دوران شیرخواری و کودکی است.
برزگر با اشاره به این که این بیماری هنوز هم در کشورهای در حال توسعه شایع است و یکی از مهمترین بیماریهای کشنده و قابل پیشگیری با واکسن محسوب میشود، تصریح کرد: هر ساله حدود ۵۰ میلیون مورد ابتلا به بیماری و ۳۰۰ هزار مرگ و میر در اثر این بیماری در جهان اتفاق می افتد.
وی اضافه کرد: میزان مرگ و میر شیرخواران در کشورهای در حال توسعه به چهار درصد نیز میرسد و در ایران نیز مشابه کشورهای توسعه یافته اطلاعات مرکز مدیریت بیماریهای واگیر نشان دهنده افزایش موارد بیماری طی سالهای اخیر است.
برزگر اظهار کرد: هر چند بیشترین موارد گزارش شده در گروه سنی کودکان به ویژه کودکان زیر یک سال بوده است، ولی با تقویت گزارش دهی موارد مشکوک، انتظار میرود موارد بیماری در افراد بالغ نیز افزایش یابد.
رئیس گروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: آموزش مردم و به خصوص والدین نوزادان درباره مزایای واکسیناسیون نوزادان، واکسیناسیون علیه سیاه سرفه مطابق برنامه واکسیناسیون جاری کشوری به صورت واکسن پنتا از جمله اقدامات پیشگیری از این بیماری است.
فیض الله برزگر درباره جداسازی این بیماران افزود: موارد شناخته شده بیماری باید از نظر تنفسی ایزوله شده و مدت جداسازی در صورت شروع درمان هفت روز و در غیر این صورت سه هفته است.
وی هم چنین تاکید کرد: موارد مشکوک نیز نباید در تماس با کودکان کم سن و نوزادان باشند.
انتهای پیام
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0