دستبافتهی روی دست مانده
ایسنا/لرستان تابلو فرش، دستبافی که در گوشه گوشه این دیار کهن بافته میشود حرفی برای گفتن دارد؛ اثری نفیس و فاخر که هیچ نفعی برای بافنده نداشته و دلالان و واسطهگران سود آن را میبرند. دستان پرهنر بافنده لرستانی که با هر گرهای شاهکاری را میآفریند ستودنی است؛ گویا رج به رج و گره به گره
ایسنا/لرستان تابلو فرش، دستبافی که در گوشه گوشه این دیار کهن بافته میشود حرفی برای گفتن دارد؛ اثری نفیس و فاخر که هیچ نفعی برای بافنده نداشته و دلالان و واسطهگران سود آن را میبرند.
دستان پرهنر بافنده لرستانی که با هر گرهای شاهکاری را میآفریند ستودنی است؛ گویا رج به رج و گره به گره این اثر فاخر چون موجودی زنده حرفی برای گفتن دارد؛ رنگ به رنگ هر نقش با این دستان هنرمندانه چشم هر بینندهای را مینوزاد. این توصیف تنها حکایت یک بافته نیست؛ هجای لحظههای ناب شاعرانه و روایتگر شور و عشقی است که در دستان این هنرمند نهفته تا ذوق ایرانی و ذائقه زیباشناختی در فرش تجلی یابد ولی …
بیمه نبودن برخی از بافندگان فرش
در این خصوص یکی از بافندگان تابلو فرش به ایسنا گفت: یکی از مشکلاتی که اکثر بافندگان از آن گلایه دارند نداشتن بیمه است و نیاز است در این راستا اتحادیه فرش و تامین اجتماعی مشکل این قشر زحمتکش را برطرف کند.
مریم شکوهی اضافه کرد: ۱۰ سال است که بافنده تابلو فرش هستم و تاکنون چندین اثر نفیس با چله ابریشم را بافتهام اما متاسفانه برای فروش تولیداتم با مشکلاتی مواجهام و مجبورم با قیمت ارزان آن را به دوستان و آشنایان بفروشم و این درحالیست اگر از ما حمایت و بازار مناسبی را برای فروش محصولاتمان ایجاد شود قطعا میتوانیم درآمدی پایدار برای خانواده داشته باشیم و این مشکلات در بیشتر مواقع سبب بیانگیزگی بافندگان شده است.
وی افزود: با فروش این تابلو فرشها توان مالی برای خرید نخ و نقشه و دار وجود ندارد و حتی بسیاری از فرشبافان بدلیل نداشتن سرمایه کافی بیمه آنها از سوی تامین جتماعی فسخ شده است.
این بافنده لرستانی در مورد گرفتن تسهیلات عنوان کرد: مسئولین از پرداخت تسهیلات ۵۰ میلیونی خبر میدهند اما هنگامی که به بانک برای گرفتن تسهیلات مراجعه میکنیم متصدی امور بانکی میگوید تنها ۲۰ میلیون تومان تسهیلات به شما تعلق میگیرد که پنج میلیون آن در حساب بانک بلوکه میشود.
کند چرخیدن صنعت دیرینه فرش در لرستان
یکی دیگر از بافندگان گفت: به فروش نرفتن فرشهایم در چند سال اخیر سبب بیانگیزگی شده و متاسفانه هر ساله وضعیت خرید و فروش فرش بدتر از سال های قبل می شود، در مجموع بازار فروش فرش کساد است و معاملهای انجام نمیشود.
فریدون محمدزاده بیان کرد: این روزها بافندگان فرش با کمترین درآمد، چرخهای این صنعت دیرینه را میچرخانند و بیش از گذشته نیازمند حمایت از سوی سازمانهای ذیربط هستند؛ مشکلی اصلی بافندگان نبود بازار است که باید دولت با بازاریابی و خرید تضمینی از بافندگان آنان را حمایت کند.
مژگان احمدی یکی دیگر از بافندگان عنوان کرد: متاسفانه به این صنعت توجهی نشده و چند سالیست که روزگار فروش و صادرات فرش دستباف خوب نیست و روزهای خاکستری خود را میگذراند، بافندگان فرش از نبود بازار مناسب رنج می برند؛ البته آنان همچنان میبافند به امید روزی که این صنعت به رونق برسد و آینده بهتری داشته باشد.
شناسایی نقاط فشار فرش دستباف لرستان
در این خصوص سحر مولوی، عامل توسعه خوشه فرش لرستان گفت: استان لرستان از جمله مناطقی است که از دیرباز بافندگان روستایی و عشایری با توجه به شرایط زندگی، اعتقادات و باورها انواع نقوش و طرحها را روی فرشهای خود میبافند.
وی با بیان اینکه در راستای توسعه فرش دستباف در این منطقه، مدل توسعه خوشهای به کارفرمایی شرکت شهرکهای لرستان در نظر گرفته شده و کار خود را در سال ۹۷ آغاز کرده است، افزود: در دو سال اخیر نقاط فشار فرش دستباف لرستان مانند بازار، طراحی و خدمات تکمیلی شناسایی شده و در راستای رفع این مشکلات برنامههایی نظیر تشکیل تعاونی تامین نیاز، تشکیل کنسرسیوم، ایجاد شورای مزد، ایجاد مرکز طراحی، پرداخت و چلهکشی، مستندنگاری نقوش لرستان، شرکت در نمایشگاههای داخلی و خارجی و… برنامه ریزی و انجام شده است.
عامل توسعه خوشه فرش لرستان اظهارکرد: امید میرود با همکاری سازمانهای ذیربط بتوانیم در سال سوم خوشه فرش دستباف لرستان به اهداف و برنامههای تعیین شده دست یابیم و شاهد رشد و شکوفایی این هنر و صنعت در استان باشیم.
پرداخت تسهیلات بین ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان به بافندگان فرش در لرستان
در این خصوص بختیار رازانی، سرپرست سازمان صمت لرستان با بیان اینکه در استان خوشه فرش دستباف لری را ایجاد کردیم که مختص فرش لرستان است و هدف این خوشه به عنوان یک شرکت تعاونی تامین مواد اولیه بوده تا آن را در اختیار بافنده قرار دهد و چنانچه متقاضی نیاز به دار قالی و تجهیزات داشته باشد در اختیارش قرار میگیرد.
وی اضافه کرد: به دنبال این هستیم که فرش لری با برند مشخصی وارد بازار شود و لازمه این موضوع این است که کنسرسیوم فروش فرش تشکیل تا این محصول بصورت تضمینی خریداری شود و نفع آن به بافنده برسد.
رازانی با بیان اینکه منکر این نیستیم که عدهای در این چرخه سود میبرند، بیان کرد: هدف این است که بافنده به سود برسد؛ در خوشه فرش دستباف لرستان به دنبال ساماندهی بافندهها هستیم که تولیدات خود را در اختیار یک شرکت تعاونی قرار دهند و این شرکت بتواند فرش را تحت عنوان برند لرستان وارد بازار کند.
سرپرست سازمان صمت لرستان گفت: این خوشه فرش لری شامل فرش دستباف و تابلو فرش میشود و براساس برنامههای ترسیم شده در آن تمام بافندهها آموزش داده میشوند و چنانچه نیاز به تسهیلاتی باشند این افراد به بانک پاسارگاد معرفی خواهند شد تا بین ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان دریافت کنند.
وی گفت: بافندگان از طریق تسهیلات روستایی و سایت سامانه کارا نیز میتوانند ثبتنام و وام شش درصد دریافت کنند.
سرپرست سازمان صمت لرستان بیان کرد: به دنبال تشکیل کنسرسیوم فرش لرستان هستیم تا این محصولات در قالب برند لرستان به فروش برسانیم.
خوشه فرش میتواند نیاز مالی بافندگان فرش را برطرف کند
اسد عبدالهی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری لرستان در این خصوص به ایسنا گفت: صنعت فرشبافی میتواند موتور محرک بخش اقتصاد ملی و منطقه باشد.
وی اضافه کرد: هنر فرش و فرش بافی یکی از هنرهایی است که بازتابی از فرهنگ و هنر یک ملت یا قوم محسوب میشود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری لرستان با بیان اینکه برای حل مشکل بازار تولیدکنندگان فرش نفیس و تابلو فرش ساختاری تحت عنوان خوشه فرش در لرستان تشکیل شده است، تصریح کرد: خوشه فرش میتواند نیاز مالی بافندگان فرش بصورت انسجام یافته را برطرف کند.
وی بیان کرد: این خوشه همچنین میتواند در فروش و کیفیت فرش موثر باشد و از ابعاد مختلف این موضوع را بررسی میکند.
عبدالهی با اشاره به اینکه با تهیه چارچوب خوشه فرش تعدادی از فرشبافان که نیاز مالی دارند میتوانند از منابع بانکی استفاده کنند، افزود: همچنین تفاهم نامهای با بانک پاسارگاد کشور منعقد شده و در مرحله اول بین ۵۰ تا ۶۰ نفر برای دریافت تسهیلات به بانک معرفی شدند.
وی گفت: با ستاد اجرایی فرمان امام (ره) نیز تفاهمنامهای امضا شده که استادکاران تبریزی برای آموزش به لرستان بیایند و همچنین مواد اولیه را در اختیار بافندگان قرار داده و تضمین شده خرید کنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری لرستان بیان کرد: وام پرداختی برای هر بافنده فرش حدود ۵۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است.
حمایت از بافندگان فرش در لرستان
در این خصوص یحیی ابراهیمی، رئیس مجمع نمایندگان لرستان بر حمایت از بافندگان فرش در لرستان تاکید کرد و افزود: بسیاری از این افراد فاقد بیمه تامین اجتماعی هستند که باید این موضوع مورد اهتمام ویژه مسئولین امر قرار گیرد و افرادی که حائز شرایط هستند تحت پوشش بیمه قرار گیرند.
وی افزود: دستمزد، بیمه و حقوق نقش آفرینان این هنر به خوبی دیده شود تا آنان انگیزه لازم برای انجام این کار را داشته باشند.
رئیس مجمع نمایندگان لرستان گفت: باید نقش و نگارهای فرش دستباف به روز شود.
به گزارش ایسنا، در حال حاضر۲۳ هزار بافنده فرش در لرستان فعالیت دارند و سالانه بیش از ۱۳ هزار مترمربع فرش دستباف تولید میکنند و این ظرفیت میتواند با حمایت دستاندرکاران این صنعت با درآمد نفت برابری کند و اقتصاد استان را متحول کند.
انتهای پیام
منبع: ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0