درگیری مخالفان و طرفداران کودتای میانمار
همزمان با اینکه مقامات میانمار دانشجویان را از ترک محوطه دانشگاه برای راهپیمایی منع کردند، طرفداران و مخالفان ارتش این کشور امروز (پنجشنبه) در خیابانهای یانگون با یکدیگر درگیر شدند. به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، از زمان کودتای اول فوریه ارتش و بازداشت آنگ سان سوچی، رهبر دولت غیرنظامی میانمار و تعدادی
همزمان با اینکه مقامات میانمار دانشجویان را از ترک محوطه دانشگاه برای راهپیمایی منع کردند، طرفداران و مخالفان ارتش این کشور امروز (پنجشنبه) در خیابانهای یانگون با یکدیگر درگیر شدند.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، از زمان کودتای اول فوریه ارتش و بازداشت آنگ سان سوچی، رهبر دولت غیرنظامی میانمار و تعدادی از اعضای حزب حاکمش، این کشور دچار آشوب شده است.
حدود سه هفته اعتراضات و اعتصابهای روزانه در این کشور وجود داشته و دانشجویان متعهد شدند تا بار دیگر امروز در یانگون به خیابانها بیایند.
“کائونگ سات وایی” ۲۵ ساله در مقابل محوطه دانشگاه اصلی یانگون گفت: ما دانشجویان باید این دیکتاتوری را سرنگون کنیم. از زمان کودتا زندگی ما ناامیدکننده شده و رویاهایمان از بین رفتهاند.
اما نیروهای پلیس ورودیهای این دانشگاه را مسدود کردند و مانع خروج صدها دانشجو و حضورشان در راهپیماییها شدند.
به طور همزمان حدود یک هزار تن از طرفداران ارتش میانمار برای یک راهپیمایی در مرکز یانگون به خیابانها آمدند.
خبرنگاران گفتند، برخی از آنها عکاسان خبری را تهدید کرده و درگیریهایی میان معترضان مخالف و موافق ارتش در گرفت. در این بین یک عکاس خبری زخمی شد.
به گفته شاهدان، کمی بعد طرفداران ارتش به طرف مخالفان سنگ پرتاب کردند و گزارشهای تایید نشدهای نیز از حمله با چاقو وجود داشت.
این رویارویی بر وضعیت متزلزل در کشوری که توسط اعتراضات و اعتصابهای ضد ارتش که کارمندان دولت و بسیاری از کارشناسان نیز به آنها پیوستهاند تقریبا فلج شده، تاکید دارد.
پزشکان قصد دارند امروز به عنوان بخشی از یک انقلاب معروف به “انقلاب روپوش سفیدها” یک راهپیمایی اعتراضی برگزار کنند.
نیروهای امنیتی امروز در مقایسه با سرکوبهای قبلی علیه مردم که برای رسیدن به دموکراسی در این کشور تلاش میکنند، خویشتنداری بیشتری از خود نشان دادند.
براساس گزارش رسانههای دولتی، ژنرال مین آنگ هلاینگ، فرمانده کل ارتش میانمار تاکید دارد که مقامات یک روش دموکراتیک را در رسیدگی به اعتراضات دنبال میکنند و پلیس از حداقل نیرو استفاده میکند.
با این حال سه معترض و یک افسر پلیس در این خشونتها کشته شدهاند.
یکی از گروههای حقوق بشر گفت، از روز چهارشنبه ۷۲۸ تن در ارتباط با اعتراضات حامی دموکراسی بازداشت، متهم یا محکوم شدهاند.
ارتش میانمار در توجیه کودتای اول فوریه میگوید که از تقلب رخ داده در انتخابات هشت نوامبر که در آن حزب سوچی طبق انتظارات پیروز شد، شکایت دارد.
کمیسیون انتخابات تاکید دارد که این رایگیری ناعادلانه بود. ارتش تاکید دارد که اقدامش در چهارچوب قانون اساسی بوده و وعده داده تا یک انتخابات جدید برگزار کند.
انتهای پیام
منبع:ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0