افزایش بخشهای ICU آبادان در پی افزایش بستریها /تا عید، تعداد بیماران بدحال دو برابر میشود
ایسنا/خوزستان بیمارستانهای خوزستان همچنان شلوغ و کرونای جهشیافته در شهرها در حال گردش است. بنا به گفته مسئولان بهداشتی و درمانی، روند مراجعه به مراکز بهداشتی برای نمونهگیری صعودی است و مراجعه و بستری در بیمارستانها نیز تا نزولی شدن فاصله دارد. این در حالی است که هنوز تردد در سطح شهرها به حالت یک وضعیت
ایسنا/خوزستان بیمارستانهای خوزستان همچنان شلوغ و کرونای جهشیافته در شهرها در حال گردش است. بنا به گفته مسئولان بهداشتی و درمانی، روند مراجعه به مراکز بهداشتی برای نمونهگیری صعودی است و مراجعه و بستری در بیمارستانها نیز تا نزولی شدن فاصله دارد.
این در حالی است که هنوز تردد در سطح شهرها به حالت یک وضعیت قرمز در نیامده است و اصناف نیز نصفه و نیمه باز هستند.
به گزارش ایسنا، در این شرایط و با نزدیک شدن به ایام پایان سال، مسئولان بهداشتی خوزستان از مردم میخواهند حداقل خودشان، خودشان را قرنطینه کنند.
معاون درمان دانشکده علوم پزشکی آبادان خبر داد
افزایش بخشهای ICU آبادان در پی افزایش بستریها
معاون درمان دانشکده علوم پزشکی آبادان از راهاندازی بخش آیسییو ۵ بیمارستان آیتالله طالقانی این شهرستان در پی افزاش بستریهای بیماران مبتلا با کووید – ۱۹ در منطقه خبر داد.
دکتر هوشان شریعتی در جمع خبرنگاران با اشاره به راهاندازی بخش آیسییو ۵ بیمارستان آیتالله طالقانی آبادان به منظور ارائه خدمات بیشتر به بیماران مبتلا به کرونا، اظهار کرد: در پی افزاش بستریهای بیماران مبتلا به کووید – ۱۹ در منطقه، این بخش با ۱۲ تخت راهاندازی شده است.
وی افزود: دستگاه اکسیژنساز ۶۰۰ لیتری نیز به منظور خدمات کاملتر به بیماران مبتلا به کووید – ۱۹ در بیمارستان آیتالله طالقانی به عنوان بیمارستان معین کرونا در جنوب غرب خوزستان، نصب و راهاندازی شده است.
معاون درمان دانشکده علوم پزشکی آبادان بیان کرد: با اضافه شدن این ۱۲ تخت جدید، در مجموع ۵۲ تخت آیسییو در بیمارستان آیتالله طالقانی در حال خدماترسانی هستند.
رئیس جمعیت هلال احمر اهواز خبر داد
غربالگری کرونا در شهر اهواز با همکاری داوطلبان هلال احمر
رئیس جمعیت هلال احمر اهواز از همکاری این جمعیت با شبکههای بهداشت دانشگاه علوم پزشکی در غربالگری مسافرین در پایانهها و مراجعین به مراکز درمانی خبر داد.
شاپور باقری اظهار کرد: با توجه به رشد فزاینده ابتلا به ویروس کرونا در اهواز و قرار گرفتن این شهرستان در وضعیت قرمز و بر اساس مصوبه ستاد استانی مقابله با ویروس کرونا، طرح مشترکی بین جمعیت هلال احمر و شبکههای بهداشت شرق و غرب اهواز در حال اجرا است که در این طرح، اعضای داوطلب جمعیت هلال احمر با حضور در فرودگاه، ایستگاه راه آهن و پایانههای مسافربری برون شهری، نسبت به غربالگری مسافرین و انجام تستهای تشخیصی سریع کرونا (رپید تست) اقدام میکنند.
به گزارش ایسنا به نقل از جمعیت هلال احمر خوزستان، وی افزود: با توجه به حجم بالای مراجعین به مراکز درمانی برای انجام تست ابتلا به ویروس کرونا، دو ایستگاه موقت نیز در بیمارستانهای امام خمینی و امیرالمومنین اهواز از سوی جمعیت هلال احمر دایر شده است و تیمهای این جمعیت در دو شیفت کاری، به ارائه خدمت در این مراکز درمانی میپردازند.
رئیس جمعیت هلال احمر اهواز با اشاره به شرایط حال حاضر اهواز از حیث شیوع کووید – ۱۹ و وضعیت ویژه به وجود آمده، تصریح کرد: همه باید با تمام توان به میدان مبارزه با این ویروس آمده و با همدلی برای قطع زنجیره انتقال آن تلاش کنیم.
باقری افزود: از مردم اهواز نیز میخواهیم در رعایت شیوهنامههای بهداشتی جدیت بیشتری به خرج دهند تا دیگر شاهد آمار بالای مرگ و میرهای ناشی از ابتلا به ویروس کرونا نباشیم و از این شرایط دشوار، به سلامت عبور کنیم.
علائم و عوارض خاص ابتلا به کرونا در کودکان
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: اگر کودکی سه تا چهار هفته پس از تماس با بیمار مبتلا به کرونا یا حتی بدون تماس با فرد، دچار علائمی مانند تب همراه با قرمزی مخاط دهان، بثورات پوستی، تورم دست و پا، شکم درد شدید و بیحالی شود باید سریع به پزشک مراجعه کنند و موضوع را ساده نگیرند زیرا مراجعه دیرهنگام ممکن است منجر به عارضه قلبی شود.
دکتر محمدرضا فتحی اظهار کرد: علیرغم تصور اولیه مبنی بر اینکه کودکان به کرونا مبتلا نمیشوند، اطفال هم درگیر کرونا میشوند و میتوانند به نوع شدید ویروس مبتلا شوند.
به گزارش ایسنا، وی افزود: در ابتدا درگیری کودکان نسبت به بالغین به گونهای است که کمی علائم خفیفتر و یا درگیری بدون علامت دارند اما آنچه اهمیت دارد عوارض کرونا است. عوارض کرونا در اطفال میتواند مشکلات جدی و خطیری ایجاد کند.
این فوق تخصص روماتولوژی بیان کرد: مهمترین عارضه کرونا در کودکان در حیطه بیماریهای روماتیسمی مانند بیماری شبه کاوازاکی است؛ بیماری شبه کاوازاکی در اطفال زیر پنج سال و با علائم تب چهار تا پنج روزه، تظاهرات پوستی، درگیری قلبی و برخی دیگر از علائم رخ میدهد.
وی افزود: اولین بار بیماری شبه کاوازاکی در انگلستان شناخته شد و بعد در سراسر دنیا این بیماری با علائم و عوارض خاص مشاهده شد. اوایل بهار امسال نیز برای اولین بار در دنیا و ایران بیماری شبه کاوازاکی به شکل غیرمعمول افزایش یافت.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: با شیوع کرونای انگیسی، موج جدید و پیش روندهای از ابتلا به کرونا آغاز شد و همزمان با بزرگسالان، شیوع بیماری در اطفال بیشتر شد به گونهای که اکنون تعداد مراجعات به بیمارستان ابوذر اهواز به وفور بیشتر شده و میزان بستری نیز افزایش یافته است.
فتحی بیان کرد: با این وجود، با تغییراتی که در بخشهای این بیمارستان ایجاد شده، مشکلی در پذیرش بیماران نداریم و تاکنون همه بیماران پذیرش و درمان شدهاند.
این فوق تخصص روماتولوژی با اشاره به علائم کرونا در کودکان، گفت: به طور کلی علائم کرونا در اطفال میتواند مانند بزرگسالان اما با شدت کمتر باشد. علائم شبه سرماخوردگی، گلودرد، تب و علائم گوارشی از جمله علائم اولیه ابتلا به کرونا هستند اما درگیری تنفسی در کودکان به جز کودکان دارای بیماریهای زمینهای، شدت کمتری دارد.
وی با اشاره به عوارض کرونا در اطفال، تصریح کرد: سه تا چهار هفته پس از ابتلای اولیه، عوارض کرونا در کودکان مشخص میشود. گاهی خانوادهها می گویند همه اعضای خانواده درگیر شدهاند به جز کودکان یا اینکه کودکانشان هیچ علامتی نداشتهاند در حالی که عارضهدار شدن، ربطی به علامتدار بودن یا بیعلامت بودن بیماری ندارد. زمانی که کودکی در معرض کرونا قرار بگیرد سه تا چهار هفته بعد ممکن است دچار عارضه شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بیان کرد: همه بیمارانی که دچار عارضه شدهاند سالم بودهاند؛ معمولا عوارض کرونا در کودکان کاملا سالم ایجاد میشود و میتواند بسیار خطرناک باشد و مرگ و میر ناشی از آن در دنیا اثبات شده است اما خوشبختانه تاکنون عوارض کرونا در کودکانی که در بیمارستان ابوذر اهواز بستری یا درمان شدهاند، منجر به مرگ و میر نشده است.
فتحی گفت: پس از سه تا چهار هفته از درگیری اولیه با کرونا، کودک دچار یک سری علامت میشود که شاه علامت آن، تب است؛ تبی که معمولا به درمانهای معمول جواب نمیدهد و ممکن است تا بیش از ۱۰ روز طول بکشد.
وی افزود: قرمزی چشم، قرمزی مخاط دهان، راشها و بثورات پوستی، تورم دست و پا، اسهال و استفراغ، خوابآلودگی و سردرد، اختلالات سیستم خونی، اختلال سیستم انعقادی و درگیری کلیه، کبد و قلب از جمله علائم ابتلا هستند که نشانههای بیماری شبه کاوازاکی است.
فتحی گفت: با توجه به درگیری سیستمهای متعدد در این بیماری، میتوان آن را التهاب چند سیستمی نیز نامگذاری کرد که در کودکان شیوع بیشتری دارد و عارضه اصلی آن اختلال در سیستم انعقاد خون و سیستم قلبی و عروقی است. البته نوع نادر آن نیز در بالغین مشاهده میشود.
این فوق تخصص روماتولوژی گفت: یکی از مهمترین عوارضی که ممکن است کودکان درگیر آن شوند عارضه قلبی است؛ درگیری قلبی در کودکان به شکل گشاد شدن عروقی که به قلب خونرسانی میکنند بروز میکند که میتواند به صورت طولانیمدت ادامه پیدا کند یا موجب افت عملکرد بطن چپ یا راست قلب شود که منجر به افت فشار و شبه شوک میشود. اگر میزان گشادی عروق زیاد باشد حتی ممکن است منجر به نیاز به عمل پیوند رگ شود که این مساله برای بزرگسالان به وفور انجام میشود.
وی افزود: اختلال در سیستم خونساز نیز گاهی اوقات منجر به اختلال انعقادی یا لخته در قلب یا سیستم ریه میشود و ممکن است جان کودک در خطر بیافتد.
فتحی گفت: اگر کودکی سه تا چهار هفته پس از تماس با بیمار مبتلا به کرونا یا حتی بدون تماس با فرد، دچار علائمی مانند تب همراه با قرمزی مخاط دهان، بثورات پوستی، تورم دست و پا، شکم درد شدید و بیحالی شود باید سریع به پزشک مراجعه کنند و موضوع را ساده نگیرند زیرا مراجعه دیرهنگام ممکن است منجر به عارضه قلبی شود.
وی افزود: گاهی اوقات بیمارانی داشتیم که با شکم درد شدید مراجعه میکردند و حتی عمل آپاندیس برای آنها انجام میشد اما پس از عمل، التهاب چند سیستمی برای آنان مطرح و درمان انجام شده است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز افزود: میزان مرگ کودکان به طور محسوس افزایش نیافته است و همه مرگهایی که در بیمارستان ابوذر داشتیم مربوط به کودکان دارای بیماری زمینهای بوده است اما این مساله نباید موجب سادهانگاری شود.
وی در خصوص کرونا و واکسیناسیون کودکان، بیان کرد: هر واکسنی ابتدا به افراد پرخطر تزریق شود بنابراین با توجه به اینکه درگیری اولیه در بزرگسالان و به ویژه افراد مسن و دارای بیماری زمینهای بیشتر است طبیعی است که ابتدا به این افراد و به ویژه افرادی که تماس مستقیم با بیماران دارند در اولویت تزریق قرار بگیرند. با توجه به حساسیتی که در کودکان وجود دارد هر دارو یا واکسن جدیدی ابتدا روی بزرگسالان تجربه میشود و سپس برای کودکان استفاده خواهد شد.
فتحی افزود: تاکنون هیچ واکسنی مجوز تزریق برای افراد زیر ۱۸ سال را نداشته است و تنها یکی از سازندگان واکسن ادعا کرده که میتواند واکسن را برای افراد بالای ۱۶ سال تزریق کند اما فعلا چنین مجوزی صادر نشده است. میتوان انتظار داشت در آینده واکسیناسیون برای افراد زیر ۱۸ سال انجام شود.
این فوق تخصص روماتولوژی بیان کرد: در اپیدمیها باید اکثر یا غالب تظاهرات بیماری موجود اپیدمی شده در نظر گرفته شود مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.
وی در خصوص زمان مراجعه به پزشک، گفت: اگر پزشک در دسترس باشد میتوان با علائم متوسط به پزشک مراجعه کرد اما اگر علائمی مانند تنگی نفس، سرفه پی در پی، تب شدید یا علائم گوارشی بروز پیدا کنند حتما باید به پزشک مراجعه شود زیرا این موارد، علائم درگیری حاد بیماری است.
فتحی که در یک برنامه تلویزیونی صحبت میکرد، با اشاره به اصول کلی پیشگیری از ابتلا به کرونا بیان کرد: اصول کلی پیشگیری در کودکان شبیه بزرگسالان است. استفاده از ماسک نیز برای کودکان بالای دو سال الزامی است. باید به کودکان آموزش داده شود که از دست زدن به چشم، دهان و بینی خود پرهیز کنند. از مردم میخواهیم امروز رعایت کنند تا فردا دچار عارضه کرونا نشوند.
رئیس دانشکده علوم پزشکی شوشتر:
تا عید، تعداد بیماران بدحال دو برابر میشود
رئیس دانشکده علوم پزشکی شوشتر گفت: در حال حاضر ۴۰ تا ۵۰ درصد تستهای PCR مثبت هستند که این مساله نشان میدهد در دو هفته آینده یعنی تا عید، تعداد بیماران بدحال دو برابر میشود.
دکتر مجتبی کلانتر در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به وضعیت قرمز شوشتر، اظهار کرد: در حال حاضر میزان ورودی بیماران مبتلا به کرونا به بیمارستان خاتمالانبیاء بیشتر از موارد ترخیصی است به گونهای که از هفته گذشته تاکنون تعداد بیماران بستری دو برابر شده است.
وی افزود: ظرفیت تختهای ICU این بیمارستان نیز تقریبا تکمیل است و شرایط خوبی نداریم.
رئیس دانشکده علوم پزشکی شوشتر گفت: متاسفانه برخی بیماران دیر به بیمارستان مراجعه میکنند و این مساله موجب شده که تعداد بیماران بدحال افزایش یابد و در نتیجه میزان و مرگ بیشتر خواهد بود.
کلانتر با بیان اینکه روند مثبت شدن تستهای PCR در شوشتر نگرانکننده است، تصریح کرد: در حال حاضر ۴۰ تا ۵۰ درصد تستهای PCR مثبت هستند که این مساله نشان میدهد در دو هفته آینده یعنی تا عید، تعداد بیماران بدحال دو برابر میشود. در حال حاضر نیز بیمار ۲۹ سالهای و بدون بیماری زمینهای، با وضعیت بحرانی در بیمارستان بستری و اینتوبه شده است.
وی بیان کرد: متاسفانه همچنان شاهد برگزاری مراسم هستیم. فعالیت زیرزمینی آرایشگاههای زنانه نیز ادامه دارد. با این وضعیت چگونه میخواهیم این بیماری را کنترل کنیم؟
رئیس دانشکده علوم پزشکی شوشتر افزود: کادر درمانی بسیار خسته شدهاند و روح و روان پرسنل فرسوده شده است. از طرفی نیز تعدادی از پرسنل، درگیر بیماری شدهاند و فشار کاری بر دیگر نیروها بیشتر شده است.
رئیس پلیس راه استان مطرح کرد
کاهش تردد خودروهای شخصی در محورهای خوزستان
رئیس پلیس راه خوزستان با اشاره به عودت ۳۰ هزار خودرو به مبداء در خروجی شهرهای خوزستان در روزهای اخیر گفت: بسیاری از تذکرات و خودروهای عودت دادهشده، خودروهایی بودهاند که آخر هفتهها قصد خروج از شهرها را داشتهاند.
سرهنگ رضا دولتشاهی در گفتوگو با ایسنا، در خصوص نحوه اعمال محدودیت تردد در ورودیها و خروجیهای استان خوزستان و شهرهای قرمز و نارنجی اظهار کرد: با توجه به شرایط خوزستان و با اقدامات انجامشده، شاهد کاهش تردد در محورها هستیم و نسبت به مدت مشابه سال گذشته، کاهش ۱۲ تا ۱۵ درصدی تردد خودروهای شخصی را داشتهایم که میزان چشمگیری است.
وی با اشاره به وضعیت تردد در محورهای استان خوزستان در روزهای آخر هفته و تعطیلی گفت: بسیاری از افرادی که در آخر هفتهها در محورهای خوزستان تردد میکنند کارکنانی هستند که به صورت اقماری (دورهای) در شرکتها شاغل هستند و در روزهای آخر هفته به شهر خود بر میگردند. البته برخی افراد نیز قصد سفر به شهرهای شمالی استان را دارند که با توجه به محدودیت تردد، تعداد زیادی اعمال قانون میشوند.
وی با اشاره به عودت ۳۰ هزار خودرو به مبداء در خروجی شهرهای خوزستان در روزهای اخیر افزود: بسیاری از تذکرات و خودروهای عودت دادهشده، خودروهایی بودهاند که آخر هفتهها قصد خروج از شهرها را داشتهاند.
رئیس پلیس راه خوزستان گفت: سعی کردهایم اجازه تردد غیرضروری ندهیم اما همچنان در روزهای پنجشنبه و جمعه شاهد تردد غیرضروری مردم هستیم.
مسئول ICU بیمارستان رازی اهواز تشریح کرد
عوارض جدید کرونا؛ از سوراخ شدن ریه تا تخریب پارانشیم ریوی
مسئول ICU بیمارستان رازی اهواز گفت: یکی از عوارض جدید کرونا سوراخ شدن ریه است؛ این عارضه در پیکهای قبل نیز مشاهده میشد اما اکنون بروز آن نسبت به پیکهای قبلی بسیار افزایش یافته است به گونهای که بیماران با مراجعه اول، این عارضه را دارند.
دکتر فرهمند کلانتری در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: در مجموع، بیماران بدحال به بخش ICU منتقل میشوند؛ در پیکهای قبلی کرونا، ۸۵ درصد بیماران درمان سرپایی داشتند و ۱۰ درصد در بخشهای عادی و ۵ درصد در ICU بستری میشدند اما در پیک جدید، تعداد بیماران بدحال بیشتر است و به همین نسبت، درصدهایی که قبلا در این زمینه تعریف شده نیز متفاوت شده است.
وی افزود: در حال حاضر بیماران با حال عمومی بدتری به بیمارستان مراجعه میکنند و نیاز به ICU بسیار افزایش یافته است.
این متخصص بیهوشی و ICU گفت: تختهای ICU محدود است و به همین دلیل، در این مدت ظرفیت ICU در بیمارستان رازی اهواز چهار برابر افزایش یافته است.
وی با اشاره به عوارض جدید کرونا، گفت: یکی از عوارض جدید کرونا سوراخ شدن ریه است؛ این عارضه در پیکهای قبل نیز مشاهده می شد اما اکنون بروز آن نسبت به پیکهای قبلی بسیار افزایش یافته است به گونهای که بیماران با مراجعه اول، این عارضه را دارند.
کلانتری افزود: برای این بیماران باید بلافاصله مداخله جراحی انجام شود و در ریه لولهگذاری کنیم و هوا تخلیه شود.
مسئول بخش ICU بیمارستان رازی اهواز با اشاره به دیگر علائم بیماران در پیک جدید کرونا در خوزستان گفت: اکثر بیماران با عارضه خلط خونی به بیمارستان مراجعه میکنند. سومین علامتی نیز که در این پیک بیشتر مشاهده میشود جمع شدن هوا در مدیاستن قدامی (میانسینه؛ فضای بالای قلب در قفسهسینه) و نیز آمفیزم (نابودی و تخریب پارانشیم ریوی) است. آمفیزم در بسیاری از این بیماران به صورت ناگهانی رخ میدهد.
وی تصریح کرد: بیماران با اکسیژن خون پایینتری به بیمارستان مراجعه میکنند و در واقع در این پیک که با کرونای جهشیافته مواجه هستیم، بیماران بدحالتر هستند.
دبیر شورای سلامت اهواز مطرح کرد
اهوازیها دو هفته آخر سال، خودشان را قرنطینه کنند
دبیر شورای سلامت اهواز با اشاره به گردشهای غیر ضروری در سطح شهر، گفت: این روزها، آرزوی ما این است که خیابانها و کوچههای اهواز را خلوت ببینیم؛ از مردم خواهش میکنیم دو هفته پایانی سال را در خانه بمانند تا خودقرنطینگی ایجاد شود.
دکتر مهران احمدیبلوطکی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: بیش از ۵۰ درصد گردشهای روزانه در معابر و سطح شهر، غیر ضروری است و از کجا معلوم این افراد که در خیابان میچرخند، آلوده و ناقل نباشند؟
وی افزود: ما در حال تلاش و بیماریابی هستیم اما زمانی که بیماران را رصد میکنیم میبینیم که بیمار در منزل نیست و قرنطینه را رعایت نکرده است.
دبیر شورای سلامت اهواز با بیان اینکه راهاندازی کمپین “در خانه میمانم” ضروری است، گفت: این روزها، آرزوی ما این است که خیابانها و کوچههای اهواز را خلوت ببینیم؛ از مردم خواهش میکنیم دو هفته پایانی سال را در خانه بمانند تا خودقرنطینگی ایجاد شود.
وی بیان کرد: فشار زیادی بر کادر بهداشت و درمان وارد شده است و خواهش میکنیم مردم همکاری بیشتری داشته باشند تا گرفتار کرونا و بیمارستان نشوند.
معاون اورژانس پیشبیمارستانی علوم پزشکی اهواز خبر داد
ابتلای تاکنون ۷۰ نفر از پرسنل اورژانس علوم پزشکی اهواز به کرونا
معاون فنی اورژانس پیشبیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز از ابتلای تاکنون ۷۰ نفر از پرسنل اورژانس به کرونا در شهرهای تابعه این دانشگاه خبر داد.
نادر سلطانی با اشاره به فعالیت ۱۷۰ پایگاه اورژانس در سطح استان خوزستان، اظهار کرد: از ابتدای شیوع کرونا تاکنون، حدود ۸ هزار و ۹۰۰ بیمار توسط فوریتهای پزشکی خوزستان جابهجا شدهاند.
به گزارش ایسنا، وی افزود: یک هزار و ۸۵۰ مورد یعنی حدود یکچهارم موارد جابهجایی، مربوط به پیک سوم (پیک فعلی) است بنابراین باید مردم از وسعت درگیری که در این پیک رخ داده است، آگاه باشند.
سلطانی تصریح کرد: تقریبا تاکنون ۷۰ نفر از پرسنل اورژانس در شهرهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز به کرونا مبتلا شدهاند و خوشبختانه تقریبا همه رو به بهبود هستند.
معاون فنی اورژانس پیشبیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: تاکنون مشکلی از سوی شهرستانها در زمینه جابهجایی بیماران مخابره نشده و همه بیماران خدمات لازم را دریافت میکنند و جابهجاییها به موقع انجام میشود.
وی که در یک برنامه تلویزیونی صحبت میکرد، افزود: تمام تجهیزات لازم اعم از اکسیژن مورد نیاز و وسایل حفاظتی نیز به اندازه کافی وجود دارد.
منبع:ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0