کد خبر : 124088
تاریخ انتشار : جمعه 5 آذر 1400 - 15:18

کودکان پرخاشگر، نتیجه اختلافات زوجین/ دنیای کودک را درک کنیم

کودکان پرخاشگر، نتیجه اختلافات زوجین/ دنیای کودک را درک کنیم

ایسنا/لرستان یک کارشناس مسائل مذهبی گفت: محیط عاری از اختلاف شرط تربیت صحیح است و والدین باید دنیای کودکان را درک کنند. حجت‌الاسلام محمد امیری، در رابطه با کشمکش و اختلافات خانوادگی و تأثیر مخرب آن بر روی فرزندان در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: قبل از هر چیز لازم است زوجین با هدف خود از

کودکان پرخاشگر، نتیجه اختلافات زوجین/ دنیای کودک را درک کنیم

ایسنا/لرستان یک کارشناس مسائل مذهبی گفت: محیط عاری از اختلاف شرط تربیت صحیح است و والدین باید دنیای کودکان را درک کنند.

حجت‌الاسلام محمد امیری، در رابطه با کشمکش و اختلافات خانوادگی و تأثیر مخرب آن بر روی فرزندان در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: قبل از هر چیز لازم است زوجین با هدف خود از پیمان مقدس ازدواج و تشکیل خانواده آشنا باشند چراکه آشنایی با اهداف ازدواج می‌تواند زوجین را در داشتن یک زندگی مستحکم یاری دهد.

وی با بیان اینکه بهترین تعبیر از ازدواج را خدای متعال در آیه ۲۱ سوره روم با این مضمون «وَمِنْ آیَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَکُم مِّنْ أَنفُسِکُمْ أَزْوَاجًا لِّتَسْکُنُوا إِلَیْهَا وَجَعَلَ بَیْنَکُم مَّوَدَّةً وَرَحْمَةً إِنَّ فِی ذَلِکَ لَآیَاتٍ لِّقَوْمٍ یَتَفَکَّرُونَ؛ و از نشانه‌های او اینکه از [نوع] خودتان همسرانی برای شما آفرید تا بدان‌ها آرام گیرید و میان‌تان دوستی و رحمت نهاد آری در این [نعمت] برای مردمی که می‌اندیشند قطعاً نشانه‌هایی است» بیان کرده است، افزود: زندگی مشترک به‌نوعی همبستگی عمیق روحی، عاطفی، اقتصادی و اجتماعی را بین زوجین برقرار می‌کند که از آن تعبیر به پیوند همسری یا زناشویی می‌شود.

این کارشناس مذهبی با بیان اینکه پیوند زناشویی در زندگی انسان از اهمیت خاصی برخوردار است و به‌نوعی موجودیت دو انسان را از جهات مختلف به هم پیوند می‌دهد، به اهیمت مقوله ازدواج از نگاه احادیث و روایات اشاره کرد و یادآور شد: نبی مکرم اسلام در حدیثی فرموده است: «بیشترین اهل جهنم انسان‌های بی‌همسر هستند» و پیامبر همچنین فرموده است: «کسی‌که ازدواج کند، نصف دینش را حفظ کرده است» و نیز فرموده است: «درهای رحمت آسمانی در چهار وقت گشوده می‌شود: موقع بارش باران، زمانی‌که فرزند به چهره پدر و مادرش می‌نگرد، هنگام گشوده شدن در کعبه، هنگام برپایی مراسم عقد و عروسی».(بحار الانوار، ج. ۱۰۳، ص. ۲۲۱)

تشکیل خانواده مایه سکون و آرامش زوجین است

وی با بیان اینکه بنیان نهادن خانواده از هر بنیانی مهمتر است چراکه تشکیل خانواده مایه سکون و آرامش زوجین و پدید آمدن دوستی‌های خالص و صمیمانه می‌شود و جلوی بی‌بندوباری و هرج و مرج را می‌گیرد، گفت: زن و مرد در پیمان مقدس ازدواج با حفظ استقلال نسبی شخصیت طرف مقابل می‌توانند به تفاهم برسند و در جهت رشد و تعالی همدیگر اقدام ‌کنند.

امیری با بیان اینکه احترام به شخصیت طرف مقابل ضامن دوام و بقای زندگی زناشویی است و زوجین باید به این نکته توجه داشته باشند که انتخاب همسر مساوی با انتخاب کلفت و خدمتکار نیست، اظهار کرد: ازدواج‌هایی که از روی احساسات سطحی و زودگذر بنا نهاده شود موجب اثرات ناگواری بر کانون خانواده و فرزندان خواهد شد و این ازدواج منجر به سرشکستگی اجتماعی زوجین خواهد شد که می‌طلبد جوانان دقت لازم را داشته باشند ازدواج آنها از روی ترحم، احساسات زودگذر، تفنن و سرگرمی، فریب دادن، دستیابی به ثروت، فخرفروشی و خودنمایی نباشد چراکه چنین ازدواج‌هایی نمی‌تواند موفق باشد.

ازدواج نیازهای عاطفی زوجین را تأمین و میل و انگیزه زندگی را در آنها تقویت می‌کند

این کارشناس مذهبی با مروری بر اهداف ازدواج از جمله رسیدن به سکون و آرامش درونی، احساس استقلال، شکوفایی عواطف و احساسات، حفظ نوع و نسب، جلوگیری از انحرافات اخلاقی، رسیدن به تمامیت شخصیت و تکامل روحی و روانی، اشاره کرد و ادامه داد: ازدواج نیازهای عاطفی زوجین را تأمین و میل و انگیزه زندگی را در آنها تقویت می‌کند کمااینکه نبی مکرم اسلام ازدواج را کامل‌کننده دین معرفی کرده است.

کشمکش و جر و بحث والدین یک نوع کودک‌آزاری است

وی در ادامه با بیان اینکه امروزه شاهد هستیم اختلافات زوجین در خانواده آسیب شدیدی را به فرزندان وارد کرده است در صورتی‌که فرزند برای تربیت شدن به محیطی عاری از تشنج و درگیری نیاز دارد، افزود: کشمکش و جر و بحث والدین یک نوع کودک‌آزاری است و ضربه روحی و روانی شدیدی به کودک می‌زند و باعث می‌شود در چنین خانواده‌هایی کودکانی پرخاشگر بار بیایند.

وی با بیان اینکه کودکان امانت‌ خدا در دست والدین هستند و والدین باید نهایت توجه خود در تربیت آنها را به‌کار بگیرند، اظهار کرد: بحث و مشاجره والدین اغلب اوقات به‌خاطر موضوعاتی است که با دنیای کودکان متفاوت است چراکه دنیای کودک دنیایی پُر از عشق و عاطفه است و بحث و جدل والدین با دنیای کودک متفاوت است.

امیری با بیان اینکه کودک به‌دلیل عدم درک حرف‌هایی که در مشاجره و درگیری لفظی پدر و مادر رد و بدل می‌شود دچار احساس ناامنی و اضطراب می‌شود، گفت: اختلاف زوجین که به توهین، تهمت، فحش و ناسزا و کتک‌کاری منجر می‌شود کودکان، نوجوانان و جوانان را از کانون خانواده گریزان کرده و آنها را به‌سمت محیطی آرام و جذب دوستانی آرامش‌بخش سوق می‌دهد، دوستانی که شاید در اصل برای او دشمن باشند چه‌بسا چنین کودکان، نوجوانان و جوانانی برای گریز از محیط متشنج خانواده به سمت دوستان غیر هم‌جنس سوق یابند.

لازمه داشتن یک زندگی زناشویی موفق این است که زوجین آستانه تحمل خود را بالا ببرند

این کارشناس مذهبی با تاکید بر اینکه خانواده باید محل صلح، صفا، عشق، صمیمیت، بروز و شکوفایی استعدادها باشد و در این خانواده زوجین نسبت به هم محبت و عشق داشته باشند، اضافه کرد: اگر کانون خانواده توسط والدین گرم و آرام باشد هیچ فرزندی به سمت پیدا کردن عشق و محبت‌های کذایی خارج از خانه نخواهد رفت.

وی با توصیه به والدین که محیط خانه را برای کودک محیط امن و تؤام با آرامش قرار دهند، اظهار کرد: کودکان باید احساس کنند برای پدر و مادرشان عزیز هستند کمااینکه یک زن باید برای همسرش مادر و خواهر نیز باشد و یک شوهر نیز برای همسرش علاوه‌بر شوهر بودن برادر و پدر هم باشد و جای خالی پدر و برادر را برای همسرش پر کند.

وی با بیان اینکه عصبانیت نوعی دیوانگی است و زوجین باید سعی کنند جلوی عصبانیت خود را بگیرند، گفت: وقتی اختلافی بین زوجین ایجاد می‌شود سعی کنند در محیط تنهایی و در نبود فرزندان آن مسائل را با هم در میان بگذارند و مشکلات خود را به بیرون منتقل نکنند و از بحث و جدل  جلوی چشم فرزندان‌شان پرهیز کنند کمااینکه لازمه داشتن یک زندگی زناشویی موفق این است که زوجین آستانه تحمل خود را بالا ببرند.

انتهای پیام

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.