در سوگِ مردی که طرحهایش به فرشها جان میداد
ایسنا/اصفهان یدالله صفدرزاده حقیقی، چهرۀ ماندگار فرش دستباف اصفهان و ایدهپرداز فرشهای نفیسی چون «ثار الله»، «هفت شهر عشق» و «دنیای ماهیها» روز گذشته دار فانی را وداع گفت. فیضالله صفدر زاده، برادرِ این هنرمند، جزییاتی را دربارۀ آثار و ویژگیهای اخلاقی او بیان کرد. فیضالله صفدر زاده حقیقی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: پدر
ایسنا/اصفهان یدالله صفدرزاده حقیقی، چهرۀ ماندگار فرش دستباف اصفهان و ایدهپرداز فرشهای نفیسی چون «ثار الله»، «هفت شهر عشق» و «دنیای ماهیها» روز گذشته دار فانی را وداع گفت. فیضالله صفدر زاده، برادرِ این هنرمند، جزییاتی را دربارۀ آثار و ویژگیهای اخلاقی او بیان کرد.
فیضالله صفدر زاده حقیقی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: پدر مرحوم ما حاج مهدی خان صفدرزاده حقیقی، یکی از بزرگان فرش دستباف اصفهان بود و بنده و برادرهایم نیز با علاقه کار پدر را دنبال کردیم.
وی ادامه داد: یکی از برادرانم به نام غلامعلی خان که ۲۰ سال پیش از دنیا رفت، استاد قالیبافی هنرستان هنرهای زیبا بود و آثاری که با طرحهای استاد عیسی بهادری خلق کرد، در موزههای دنیا و ایران به نمایش گذاشتهشده است.
این هنرمند رشتۀ قالیبافی افزود: برادر دیگری هم داشتم که کارشناس فرش بود و ۲۵ روز پیش در سن ۹۸ سالگی از دنیا رفت. او ۷۰ سال پیش از دانشگاه تهران در رشته حقوق فارغالتحصیل شد اما وقتی یکی از دوستان روحانی پدرم از او پرسید میخواهی در آینده چهکاره شوی و پاسخ داد «قاضی»، با پرسش یک سؤال او را از ادامه این راه منصرف کرد. این روحانی پرسید اگر روزی بین پدرت و فرد دیگری مشکلی به وجود بیاید، آیا میتوانی پدرت را به زندان بیندازی و بردارم گفت نه. همین پرسش باعث شد که بهجای قبول وکالت به کار تجارت وارد و کارشناس فرش شود و به افراد زیادی خدمت کند.
وی با بیان جزییاتی درباره برادر دیگر خود، یدالله صفدرزاده تصریح کرد: پدر ما یک کارگاه قالیبافی در خیابان نشاط داشت که خاطرم هست توریستها هم از آن بازدید میکردند و اکنون ۳۵ سال است درِ آن بستهشده. برادرم یدالله، بعد از اخذ دیپلم و طی دوره سربازی، به این کارگاه آمد، بهجای پدر آن را اداره کرد و از همان زمان شروع به خلق آثاری کرد که بسیار بینظیر و بدیع بود.
صفدرزاده حقیقی یادآور شد: بیآنکه غلو کنم میگویم برادرم یکی از ایده پردازان بزرگ اصفهان بود و نقاشان زیادی با او همراهی میکردند تا ایدههایش طراحی شود و سپس بافندگان بتوانند آن را به فرش تبدیل کنند. ناگفته نماند که او در کنار خلاقیت بر حفظ اصالت فرش اصفهان نیز تأکید بسیار داشت.
این هنرمند، با اشاره به ویژگیهای اخلاقی یدالله صفدرزاده گفت: دیانت و عشق به خدا و ائمه اطهار در وجود برادرم مثالزدنی بود. او بسیاری از آثار نفیس خود مثل «هفت شهر عشق»، «خانه خدا»، «مدینه منوره»، «رمز هستی» و … را به موزه آستان قدس رضوی اهدا کرد و بیش از ۴۰ سال نیز در ماههای محرم و صفر مراسم روضهخوانی در خانه خود برپا میکرد.
وی خاطرنشان کرد: ایدۀ فرش «ثارالله» که هماکنون در موزه کربلا نگهداری میشود، از مرحوم برادرم بود. او از استاد فرشچیان در طراحی این اثر کمک گرفت و آقای دشتیان نیز چندین ماه روی آن کار کرد. این اثر بینظیر که هیچکس نمیتواند قیمتی برای آن تعیین کند داستان عاشورا را با گل و برگ و رنگ بیان میکند و برادرم به خاطر عشق وافری که به امام حسین (ع) داشت آن را به بارگاه ایشان اهدا کرد.
صفدرزاده حقیقی با اشاره به درگذشت برادر خود گفت: ششم فروردینماه یدالله خان که ۹۴ سال سن داشت، برای صاف کردن حساب کارگران به مزرعه خود رفت، برگشت و پس از استراحت، نماز صبح هفتم فروردین را هم خواند و خوابید؛ خوابی که دیگر هرگز از آن بیدار نشد.
انتهای پیام
منبع:ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0