کد خبر : 70666
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 11 آبان 1400 - 13:33

۳۸ درصد خطرساز!

۳۸ درصد خطرساز!

با عبور تعداد واکسن‌های موجود در کشور از مرز ۱۵۰ میلیون دوز، حالا همه چیز برای رسیدن کشور به ایمنی جمعی فراهم است؛ با این حال هنوز فقط۶۲.۲ درصد مردم دوز اول را دریافت کرده‌اند و آمار واکسینه‌شده‌های کامل هم ۴۱.۵ درصد است؛ این یعنی باید سیاست‌های تنبیهی برای واکسن‌نزن‌ها جدی‌تر و سخت‌گیرانه‌تر شود. به

۳۸ درصد خطرساز!

با عبور تعداد واکسن‌های موجود در کشور از مرز ۱۵۰ میلیون دوز، حالا همه چیز برای رسیدن کشور به ایمنی جمعی فراهم است؛ با این حال هنوز فقط۶۲.۲ درصد مردم دوز اول را دریافت کرده‌اند و آمار واکسینه‌شده‌های کامل هم ۴۱.۵ درصد است؛ این یعنی باید سیاست‌های تنبیهی برای واکسن‌نزن‌ها جدی‌تر و سخت‌گیرانه‌تر شود.

به گزارش ایسنا، روزنامه خراسان در ادامه نوشت: دیروز هفتاد و نهمین محموله واکسن کرونا وارد کشور شد تا آمار کل واکسن‌های وارداتی از ۱۴۶ میلیون دوز عبور کند؛ این عدد را بگذارید کنار بیش از ۷.۵ میلیون دوز واکسن برکت و صدها دوز واکسن ایرانی دیگر که مجوز اضطراری تزریق آن‌ها صادر شده است و جای تردید باقی نمی‌گذارد که هیچ کمبودی برای واکسینه‏شدن کامل نداریم.
باید ۷۰ میلیون نفر دو دوز واکسن بزنند
طبق اعلام دکتر پیام طبرسی، دبیرکمیته تخصصی تشخیص و  درمان کرونا، برای رسیدن به ایمنی جمعی باید ۸۳ درصد جمعیت کشور (۷۰ میلیون از ۸۵ میلیون نفر) واکسینه شوند؛ هدفی که برای رسیدن به آن،  به۱۴۰ میلیون دوز واکسن نیاز داریم و طبق آمار دیروز گمرک، کمبودی در این زمینه وجود ندارد اما هنوز تعداد تزریق‌کنندگان دوز اول ۵۲.۸ میلیون نفر و تعداد افراد واکسینه‌شده کامل ۳۵ میلیون نفر است؛ یعنی نصف ۷۰ میلیون هدف‌گذاری‌شده!
کدام استان‌ها ضعیف عمل کرده‌اند؟
مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت در تازه‌ترین گزارش آماری خود که هفته گذشته منتشر شد، میزان واکسیناسیون را به تفکیک استان‌ها اعلام کرد که کارنامه عملکرد آن‌ها (تا چهارم آبان) در میزان تزریق دوزهای اول و دوم واکسن را به خوبی نشان می‌دهد.
عملکرد ضعیف: قم (۶۰ درصد دوز اول- ۳۳ درصد دوز دوم)، سیستان و بلوچستان(۶۳ درصد -۲۶ درصد)، کردستان (۶۴ درصد- ۳۴ درصد). در استان‌های البرز و خوزستان آمار واکسیناسیون دوز اول، زیر ۷۰ درصد بوده است.
عملکرد خوب: هرمزگان (۸۵ درصد دوز اول- ۵۰ درصد دوز دوم)، گیلان (۸۵ درصد-۳۵ درصد)، اردبیل (۸۳ درصد-۵۱ درصد)، مازندران (۸۳درصد-۴۸درصد). درصد واکسیناسیون دوز اول در استان‌های آذربایجان شرقی، فارس، خراسان شمالی، قزوین، مرکزی و زنجان هم بالای ۸۰ درصد بوده است.
پلتفرم هوشمند مقابله با واکسن‌نزن‌ها در راه است
حالا مهم ترین موضوع ،  اجرای سیاست‌های جدی از جمله اقدامات تنبیهی و جریمه برای افزایش آمار واکسیناسیون در کشور است .اگرچه قرار بود از ابتدای آبان، حضور کارمندان و اصناف واکسن‌نزده در محل کار ممنوع شود، اما بررسی‌ها نشان می‌دهد انگار جدیت کافی در این کار نیست و روال نظارت بر اجرای آن هم مثل همه نظارت‌هاست! حالا اما همه منتظر اعمال محدودیت‌های بیشتری هستند که طبق اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا قرار است به زودی اجرایی شود.
«حسین قاسمی» دبیر کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مبارزه با کرونا دراین‌باره به خراسان می‌گوید: «طبق طرحی که در ستاد ملی مقابله با کرونا مصوب شده، با استفاده از توانمندی شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی، یک پلتفرم هوشمند در حال آماده‌سازی است که نظارت و کنترل این موضوع را انجام خواهد داد و می‌توان از آن در اجرای سیاست‌های تنبیهی برای واکسن‌نزن‌ها استفاده کرد». قاسمی تصریح می کند: «این طرح و پلفترم طی روزهای آینده نهایی خواهد شد و جزئیات آن را منتشر خواهیم کرد».
   دیدگاه دکتر میر سندسی، جامعه  شناس
باید محدودیت‌های فردی و جمعی واکسن نزن‌ها را تشدید کنیم
دکتر سیدمحمد میرسندسی جامعه‌شناس و استاد دانشگاه در گفت‌وگو با خراسان می‌گوید: «واکسن‌نزن‌ها شامل گروه‌های مختلفی هستند؛ گروهی به دلیل برخی باورها و اعتقادات، که بعضا متناقض با نگاه علما و مراجع تقلید هم هست، اعتقادی به واکسن ندارند. گروهی دیگر به دلیل فقر اقتصادی و فرهنگی تنها به فکر سیرکردن شکم خود هستند و واکسن زدن اولویتی در ذهن و  ضمیرشان ندارد، برخی هم به دلیل بی‌اعتمادی از واکسن زدن خودداری می‌کنند».
این استاد دانشگاه ادامه می‌دهد: «طبیعتا برای گروه سوم باید فرایند اعتمادسازی را در پیش گرفت و برای گروه دوم هم سیاست‌های حمایتی موردنیاز است، اما در کل برای مواجهه با واکسن‌نزن‌ها لازم است در کنار سیاست‌های تشویقی، از سیاست‌های تنبیه و اجبار هم استفاده کرد، چراکه بی مسئولیتی این افراد تنها متوجه خودشان نمی‌شود بلکه همه جامعه را تهدید می‌کند».
میرسندسی تصریح می‌کند: «در کنار محدودیت‌های فردی، از قبیل محروم شدن از خدمات و امکانات عمومی، باید سیاست محدودیت جمعی را هم در پیش بگیریم و مثلا در شهرهایی که میزان واکسیناسیون پایین است، محدودیت‌هایی مانند محدودیت رفت وآمد و کنترل در ایست و بازرسی‌ها، یا اجباری شدن انجام تست و …  را اعمال کرد.»
منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.